ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέο Nissan PULSAR: ο δυνατός “παίκτης” στα hatchback!

Nissan Pulsar Advertorial 2015 (11)

Με την προσθήκη του PULSAR, η Nissan φιλοδοξεί  να προσφέρει ένα μοντέλο με έξυπνο σχεδιασμό και τεχνολογικές καινοτομίες!

Nissan Pulsar Advertorial 2015 (4)Σχεδιασμένο για να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα  αγοραστών,  τόσο από μέχρι πρότινος  κατόχους αυτοκινήτων της  κατηγορίας D, όσο και από εκείνους που θέλουν να “ανέβουν” από την κατηγορία Β, το νέο PULSAR επιδεικνύει τις σχεδιαστικές  ικανότητές της Nissan, εισάγοντας παράλληλα μια σειρά από τεχνολογίες, μερικές εκ των οποίων είναι νεόφερτες για την κατηγορία του.

Nissan Pulsar Advertorial 2015 (3)Με εξαιρετικά υλικά αλλά και ποιότητα κατασκευής, το νέο PULSAR  προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του, premium χαρακτηριστικά  και αντίστοιχα υψηλού επιπέδου οδηγική εμπειρία. Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.700 χιλιοστά ) και την έξυπνη χωροταξία, το νέο PULSAR προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω  επιβατών αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με 692 χιλιοστά ωφέλιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, το νέο PULSAR είναι πιο ευρύχωρο και από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας  D.

pulsar_side_viewΑκολουθώντας τα χνάρια των νέων QASHQAI και X-TRAIL το ευρύχωρο και με πρωτοποριακή τεχνολογία νέο, οικογενειακό hatchback της Nissan, κατέκτησε τα 5 αστέρια στο Euro NCAP.  Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με μια σειρά από προσβάσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, το νέο PULSAR υιοθετεί πρωτοποριακά, για την κατηγορία του, χαρακτηριστικά – όπως το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων – και θέτει νέα πρότυπα ως προς την   ασφάλεια, την άνεση  αλλά και στην ευκολία χρήσης του εξοπλισμού από τον οδηγό.

Nissan-Pulsar_2015_1000 (5)Τo νέο Nissan PULSAR, προσδίδει μια νέα διάσταση στην κατηγορία C, όντας πλέον ένα ασφαλές, ευρύχωρο και με πρωτοποριακή τεχνολογία, οικογενειακό hatchback. Κινείται από 2 κινητήρες Turbo που συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει την εκπληκτική, για το μέγεθός του, ισχύ των 115PS , ενώ το μοτέρ πετρελαίου dCi των 1,5 λίτρων παράγει 110PS και 260Nm ροπής.

Nissan Pulsar Advertorial 2015 (7)Το νέο Nissan PULSAR  διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις  Energy, Acenta και Techna αντίστοιχα,  που θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών αγοραστών.  Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, τοποθετημένη στον κεντρικό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το  Σύστημα Παρακολούθησης της Πίεσης των Ελαστικών, οι 6 αερόσακοι, όπως και το σύστημα  Start & Stop.

Το νέο Nissan PULSAR, προσφέρεται από 14.990€ με τον κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων Turbo και από 17.290€ με τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων (και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

NISSAN PULSAR – ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Nissan Pulsar Advertorial 2015 (9)Το πάθος της Nissan για την ενσωμάτωση premium τεχνολογίας που θα είναι  διαθέσιμη σε όλους τους οδηγούς, παίρνει σάρκα και οστά με το λανσάρισμα του νέου PULSAR. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με μια σειρά από προσβάσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, το νέο PULSAR υιοθετεί πρωτοποριακά, για την κατηγορία του, χαρακτηριστικά – όπως το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων – και θέτει νέα πρότυπα ως προς την   ασφάλεια, την άνεση  αλλά και στην ευκολία χρήσης του εξοπλισμού από τον οδηγό.

Έχοντας στην “φαρέτρα” του το βραβευμένο σύστημα Nissan  Safety Shield αλλά και καινοτόμες τεχνολογίες όπως τα  Around View Monitor, Active Trace Control και Forward Emergency Braking , καθώς  και το τελευταίας γενιάς σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας NissanConnect , το νέο PULSAR αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι τα premium χαρακτηριστικά δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των μεγαλύτερης κατηγορίας, πολυτελών αυτοκινήτων.

Around View Monitor (AVM)
nissan pulsar advert caroto (2)Tο επίκεντρο των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του νέου PULSAR, βρίσκεται το γνώριμο πλέον Around View Monitor της Nissan.  Αυτή η ξεχωριστή καινοτομία, αποτελεί το πιο   προηγμένο και πλήρες σύστημα στην μικρή και μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων,  προσδίδοντας στο νέο PULSAR μια σειρά από χαρακτηριστικά  ασφαλείας,  ορατότητας και άνεσης. Συνθέτοντας εικόνες  από τις μικροσκοπικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην μπροστινή γρίλια, την  πίσω πόρτα και στους δύο πλαϊνούς καθρέπτες, το σύστημα αυτό προβάλει μια πανοραμική θέαση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το νέο PULSAR,  στην οθόνη των 5,8 ιντσών του συστήματος Nissan Connect. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας προκειμένου να δημιουργήσει την “εναέρια” εικόνα του νέου PULSAR,  δίνοντας την εντύπωση ότι η κάμερα είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από το αυτοκίνητο.

nissan pulsar advert caroto (3)Η “εναέρια” αυτή θέα,  δίνει στον οδηγό μια σαφή ένδειξη των εμποδίων γύρω από το αυτοκίνητο, βοηθώντας τον να έχει πλήρη αντίληψη του χώρου γύρω από το νέο PULSAR,  κάνοντας  έτσι ελιγμούς  εύκολα και με ασφάλεια. Τo AVM ενεργοποιείται αυτόματα όταν τοποθετηθεί η όπισθεν ταχύτητα.  Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί  σε ταχύτητες έως και 10 χλμ/ώρα, πατώντας το κουμπί “κάμερα” στο ταμπλό. Το σύστημα μπορεί επίσης να εμφανίσει την μετάδοση εικόνας από μια συγκεκριμένη κάμερα, αλλά  μπορεί να λειτουργήσει και ως μια απλή κάμερα οπισθοπορίας που ενσωματώνει δυναμικές οδηγίες στην οθόνη για να κατευθύνουν τον οδηγό στο σωστό δρόμο και στην επιλεγμένη θέση στάθμευσης.

Nissan Safety Shield
Tο Nissan Safety Shield, αποτελείται από ένα σύστημα λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και ορατότητας για τον οδηγό του PULSAR. Σχεδιασμένο και ειδικά προσαρμοσμένο για το νέο PULSAR, το  Nissan Safety Shield, περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες :

Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)
nissan pulsar advert caroto (1)Το νέο PULSAR εφοδιάζεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος που παρέχουν ηχητικές  προειδοποιήσεις στον οδηγό κατά τους ελιγμούς για στάθμευση, καθώς και μια οπτική απεικόνιση στον πίνακα των οργάνων. Εκτός αυτής της λειτουργίας, το νέο PULSAR επωφελείται και του συστήματος πανοραμικής θέασης (Around View Monitor). Συγκεκριμένα, όταν το αυτοκίνητο είναι στάσιμο και  αν κάποιος ή κάτι κινείται στην πίσω πλευρά του, για παράδειγμα ένα μικρό παιδί, τότε αφενός ο οδηγός θα έχει πλήρη εικόνα από την κάμερα  στην 5,8΄΄  οθόνη του Nissan Connect, αφετέρου θα υπάρξει και σχετική ηχητική προειδοποίηση (βομβητής).

Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
nissan pulsar advert caroto (5)Πρωτοεμφανιζόμενο σε αυτοκίνητα πολυτελή και μεγαλύτερης κατηγορίας, τώρα το συγκεκριμένο σύστημα διατίθεται στο νέο PULSAR και ανιχνεύει με την πίσω κάμερα, αν ένα όχημα βρίσκεται σε “τυφλό” σημείο, εκατέρωθεν των δύο πλευρών του αυτοκινήτου. Εφόσον αυτό συμβεί, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στην κολόνα από την πλευρά του οδηγού, προκειμένου να τον προειδοποιήσει. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρήσει να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας  και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, τότε αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.

Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
cover_lanedepartureΈνα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, αναλαμβάνει να  ενημερώσει τον οδηγό του νέου PULSAR, ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.

Αυτοκαθαριζόμενη κάμερα
QASHQAI-Nissan-Around-View-Monitor (1)Το άγρυπνο “μάτι”  του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, επιμελώς τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου PULSAR. Χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας με πάνω από 15 εκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο, το σύστημα αυτό αντιλαμβάνεται πότε ο φακός είναι βρώμικος και εκτοξεύει νερό για να απομακρύνει τους ρύπους.

nissan pulsar advert caroto (4)Στη συνέχεια ένα σύστημα στεγνώματος του φακού με πεπιεσμένο αέρα, εξασφαλίζει την παροχή καθαρής εικόνας στην 5,8’’ οθόνη του συστήματος Nissan Connect. Ακόμα μια καινοτομία που συνοδεύει το συγκεκριμένο σύστημα, έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί και αντιλαμβάνεται αυτόματα το είδος των ρύπων για να καθορίσει τον τρόπο καθαρισμού. Για παράδειγμα, αν ο φακός έχει λίγους κόκκους σκόνης τότε εκτοξεύει απλώς πεπιεσμένο αέρα, ενώ αν ο φακός είναι λερωμένος από σταγόνες βροχής τότε απλώς εκτοξεύει νερό.  Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα,  αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας που ακολουθεί και το νέο NISSAN PULSAR.

Σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (Forward Emergency Braking)
drive_assist(1)Χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ραντάρ που ανιχνεύει το δρόμο , το νέο PULSAR προσφέρει τρία επίπεδα υποστήριξης στον οδηγό του. Πρώτα  δίνει  ένα ηχητικό σήμα που προειδοποιεί τον οδηγό εάν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μικραίνει. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει με τις ηχητικές προειδοποιήσεις, τότε εφαρμόζεται αυτόματα  μερική πέδηση. Τέλος, αν η απόσταση συνεχίζει να μικραίνει,  τότε το σύστημα δύναται να εφαρμόσει μεγαλύτερη ισχύ στην πέδηση, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Nissan Connect
cover_connectivityΤο νέο PULSAR,  έρχεται με την τελευταία γενιά του NissanConnect , που προσφέρει τώρα συνδεσιμότητα με smartphones, πρόσβαση σε μια ποικιλία από εφαρμογές που εκτείνονται  από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την ψυχαγωγία, μέσω μιας μεγάλης 5,8 ιντσών έγχρωμης οθόνης αφής.  Επιπλέον, μέσω του δορυφορικού συστήματος  πλοήγησης τελευταίας γενιάς,  δίδεται η δυνατότητα για αναζήτηση πληροφοριών, πλησίον της γεωγραφικής θέσης του νέου PULSAR,  όπως  πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Όλα αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να αναζητηθούν και  μέσω φωνητικής εντολής του Google hands-free και να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την απόσταση και τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών. Εκτός των προαναφερομένων, το σύστημα περιλαμβάνει Bluetooth audio streaming,  καθώς και υποδοχές Aux –in, USB αλλά και ραδιόφωνο DAB.

LED προβολείς
pulsar_headlightsΤο νέο PULSAR κάνει την υπέρβαση στην κατηγορία του και στον τομέα του φωτισμού. Με στάνταρ του προβολείς LED στην έκδοση Techna και προαιρετικά στην Acenta, τα φώτα αυτά λειτουργούν πλήρως στη μεσαία σκάλα, ενώ για τη μεγάλη σκάλα μπαίνουν σε λειτουργία και προβολείς αλογόνου, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ορατότητα. Σε απόλυτη συμφωνία με το όραμα της Nissan για ενσωμάτωση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στα οχήματά της με τρόπο ωφέλιμο και πρακτικό, η χρήση των προβολέων LED αντί για Xenon, είναι κάτι παραπάνω από μια αναβάθμιση. Οι προβολείς LED του νέου PULSAR  παράγουν αφενός ένα πιο άσπρο, πιο ευκρινές φως, με 50% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τις λάμπες  Xenon , αφετέρου το φως που αποδίδουν είναι πιο κοντά στο χρώμα με το φωτός του ήλιου με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη ορατότητα τη νύχτα.

Active Trace Control
pulsar_on_the_roadΠροκειμένου να προσδώσει μια κορυφαία ποιότητα κύλισης στο νέο PULSAR, η Nissan φρόντισε να ενσωματώσει και το σύστημα Active Τrace Control, το οποίο ελέγχει τη συμπεριφορά και την τροχιά του αυτοκινήτου μέσω της πέδησης, δίνοντας την αίσθηση του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα συντελεί στην διατήρηση της πορείας στις στροφές, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις τάσεις υποστροφής. Αυτό, το ιδιαίτερα έξυπνο σύστημα, συνεργάζεται άψογα με τον οδηγό, εξασφαλίζοντας μια άνετη και ασφαλή εμπειρία οδήγησης.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!