ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα μέταλλο που μπορεί να επιπλέει

The metal that can float on water

Ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό και την εταιρία DST (Deep Spring Technologies) δημιούργησαν ένα σύνθετο μεταλλικό υλικό που μπορεί να φέρει την επανάσταση στα αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα….

Η τεχνολογία παραγωγής του νέου υλικού εκτιμάται ότι θα έχει τελειοποιηθεί μέσα στην επόμενη 3ετία, οπότε θα έχουν κατασκευασθεί και θα μπορούν να δοκιμασθούν στην πράξη τα πρώτα προϊόντα από αυτό. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα η χρήση του συγκεκριμένου υλικού εφόσον προσχωρήσει θα σημαίνει τη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης μείωσης του βάρους τους, κάτι που ισχύει και για τα πλοία αλλά και τα αεροπλάνα. Επιπρόσθετα και από τη στιγμή που το νέο αυτό υλικό επιπλέει από μόνο του τα πλοία που θα κατασκευάζονται από αυτό θα είναι πρακτικά αβύθιστα.

To νέο αυτό υλικό είναι ο πρώτος «συντηγμένος αφρός», που εκτός από πολύ μικρό βάρος, διαθέτει μεγάλη ακαμψία καθώς και αντοχή στη θερμότητα. Αποτελείται από ένα μεταλλικό πλέγμα κράματος μαγνησίου, που μετατρέπεται στο συντηγμένο αφρό που προαναφέραμε με την προσθήκη ισχυρών αλλά πολύ ελαφριών κούφιων σφαιριδίων καρβιδίου του πυριτίου. Το τελικό υλικό έχει μεταβαλλόμενη πυκνότητα, αντοχή και ακαμψία ανάλογα με την ποσότητα των σφαιριδίων που περιέχονται στο τελικό του κράμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button