ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πορτογαλίας: Επιτέλους νίκη για Latvala!

Rally Portugal 2015

Παρά την ασφυκτική πίεση από τον Sebastian Ogier, ο Jari-Matti Latvala πανηγύρισε στην Πορτογαλία την πρώτη του φετινή νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Evans-Portugal15-a640Ο Φινλανδός οδηγός της VW που προερχόταν από τρία ράλι όπου έμεινε στο μηδέν, αποδείχθηκε αποφασισμένος να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ξεκίνησε δυναμικά στις ιβηρικές ειδικές διαδρομές και από το πρωί της Παρασκευής πήρε τα ηνία στη γενική κατάταξη.

Στο κατόπι του είχε τον νικητή στην Αργεντινή, Kris Meeke, που με κεκτημένη ταχύτητα, έγραφε ανταγωνιστικούς χρόνους με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC. Την ίδια ώρα, ο Ogier πλήρωνε βαρύ τίμημα «καθαρίζοντας» τις ειδικές καθώς ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας εμφανιζόταν πρώτος στο δρόμο. Είχε και ένα κλατάρισμα και έτσι βρέθηκε αρκετά πίσω.

Rally Portugal 2015Ωστόσο ο Γάλλος αντεπιτέθηκε και τόσο το απόγευμα του Σαββάτου όσο και το πρωί της Κυριακής, άρχισε να «πυροβολεί» με συνεχόμενες πρωτιές. Σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ Φάφε, o Ogier πλησίασε στα 7.8 sec αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την  πρώτη δεκάδα, εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στην Ιταλία (11-15/6).

Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 3h30m35.3s
2 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 8.2s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 28.6s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 48.7s
5 Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 1m56.8s
6 Daniel Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2m27.9s
7 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m32.2s
8 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 2m54.3s
9 Robert Kubica Ford 4m39.1s
10 Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford 7m31.2s

 Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!