ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BMW Dynamic Parking Prediction

bmw_park_assist

Μετά από αρκετές εφαρμογές αυτόνομης στάθμευσης η BMW κάνει το επόμενο βήμα, έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο σύστημα, που αναζητά κενές θέσεις στην περιοχή.

Όπως όλα δείχνουν, το σύστημα αυτό θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, ενσωματωμένο σε ένα πρωτότυπο i3, στο TU-Automotive, το μεγαλύτερο ίσως συνέδριο τεχνολογίας στο χώρο του αυτοκινήτου, που λαμβάνει χώρα στο Ντιτρόιτ. Σύμφωνα , δε, με τον Martin Hauschild, επί κεφαλής του τμήματος Traffic Technology and Traffic Management της βαυαρικής εταιρίας, «υπάρχει μία ξεκάθαρη ζήτηση από πελάτες που ζουν σε μεγάλες πόλεις για ένα σύστημα που θα προβλέπει τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Μέσω της συνεργασίας της με την INRIX, η BMW σκοπεύει να συνεχίσει να αποτελεί και στο μέλλον το σημείο αναφοράς στις αστικές μετακινήσεις».

Όσο για το σύστημα Dynamic Parking Prediction, θα χρησιμοποιεί δεδομένα κίνησης από αλλά οχήματα, αναλυτικούς χάρτες με θέσεις στάθμευσης για την κάθε περιοχή, καθώς και έναν εξελιγμένο αλγόριθμο, ώστε να υπολογίζει τις διαθέσιμες θέσεις ανά πάσα στιγμή. Έτσι θα μπορεί να κατευθύνει τον οδηγό, μέσω του συστήματος πλοήγησης, σε δρόμους που θα είναι πιο πιθανό να βρει να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!