ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα στοιχεία για το Audi Q6

Audi-Q6_RENDERED

Όπως όλα δείχνουν, η πρώτη του εμφάνιση θα γίνει το Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Όσο για τα χαρακτηριστικά του, θα είναι καλύτερα από ότι αναμενόταν…

Το θέμα της ονομασίας του νέου crossover της Audi ακόμα δεν έχει κλείσει, όλα όμως συνηγορούν ότι δεν θα αποκλίνει από το αναμενόμενο Q6. Νέες αναφορές επιβεβαιώνουν ότι θα βασίζεται επάνω στη δεύτερης γενιάς πλατφόρμα MLB του ομίλου, υιοθετώντας ένα εξόχως αεροδυναμικό στιλ, που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε μοντέλο της Audi. Το Σεπτέμβριο θα πάρουμε μία πρώτη γεύση, αφού θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στη Φρανκφούρτη, με την έκδοση παραγωγής να τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2018.

Το διάστημα αυτό δεν ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του σχεδιαστικού τμήματος να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους όσο σε αυτές των μηχανικών που ασχολούνται με το σύστημα κίνησης. Πρόσφατα σε ένα event στην Ασία ο Ulrich Hackenberg, επί κεφαλής του τμήματος R&D της Audi δήλωσε ότι το νέο αυτό “Sports Activity Vehicle” θα κινείται από έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα που θα του επιτρέπει να έχει αυτονομία άνω των 500 χλμ. σε αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση. Συμπλήρωσε επίσης ότι η παραγωγή του θα αφορά τουλάχιστον 10.000 οχήματα ετησίως, καθώς οτιδήποτε λιγότερο δεν θα ήταν βιώσιμο οικονομικά.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κύριος στόχος της Audi είναι να σταθεί απέναντι στο μελλοντικό Tesla Model X, διεκδικώντας ένα σημαντικό μερίδιο από μία ανερχόμενη κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι ίδιες μάλιστα πηγές κάνουν λόγο και για plug-in hybrid εκδόσεις, καθώς και για εκδόσεις με κινητήρες υδρογόνου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button