NEA

Bloodhound SSC, ελεύθερη είσοδος για το κοινό στις 12-14 Ιουνίου στο Ζάππειο

Bloodhound_Side_Layout_V017

Ήρθε σήμερα στην Αθήνα και θα μείνει για 3 μέρες το υπερηχητικό αυτοκίνητο των 1600χλμ/ώρα!

BLOODHOUND factsΉρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το υπερηχητικό powercar BLOODHOUND SCC, που φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1600 χλμ/ώρα και να καταρρίψει το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2015 στη Ν.Αφρική. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, μικροί και μεγάλοι λάτρεις της ταχύτητας θα μπορούν να επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο τον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου από τις 11:00 έως 23:00 και να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας Castrol EDGE Drift Experience, να αποκτήσουν συλλεκτικά δώρα αλλά και να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του Castrol ΕDGE, στο www.bloodhoundcastrol.gr, για 2 VIP ταξίδια στην πίστα του Millbrook στην Αγγλία, όπου θα ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια ταχύτητας οδηγώντας ένα Supercar.

Κατασκευασμένο στο Μπρίστολ της Αγγλίας, το BLOODHOUND SCC, διαθέτει στροβιλοκινητήρα, συστοιχία πυραυλοκινητήρων και κινητήρα 750 ίππων, αποτελώντας ένα παγκόσμιο φαινόμενο δύναμης και ταχύτητας, που έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην επίγεια ταχύτητα, σπάζοντας κατά 1,4 φορές το φράγμα της του ήχου.

TIME LINE tiffΤο BLOODHOUND SCC έφερε στην Ελλάδα η Castrol, μία από τις κορυφαίες μάρκες λιπαντικών στον κόσμο. Η εταιρεία, που έχει μακρόχρονη παράδοση στους αγώνες ταχύτητας και έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ου αιώνα, συμμετέχει εκ νέου στο project Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών.

BLOODHOUNDSSC_cutaway_Sep14 copyΕιδικά για έναν τόσο δυνατό, απαιτητικό και ακριβό κινητήρα που παράγει συνολική ισχύ 135.000 ίππους, χρησιμοποιείται το Castrol EDGE με ΤΙΤΑΝΙUM FSTTM. Με τη δύναμη του τιτανίου στη σύνθεσή του, εμποδίζει τη διάσπαση και διπλασιάζει την αντοχή της λιπαντικής μεμβράνης, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα, ακόμα και στις πιο αντίξοες ή απαιτητικές συνθήκες οδήγησης. Το Castrol EDGE, όντας έως και 45% ισχυρότερο στη μείωση της επαφής μέταλλου και διατηρώντας τη δύναμή του έως και 140 ώρες περισσότερο από κάθε άλλο λιπαντικό, αποτελεί μια σπουδαία καινοτομία της Castrol.

BLOODHOUND_SSC_Cockpit_annotated_pic_credit_Stefan_Marjoram_lΥπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ υπερβαίνοντας ακόμα και την ταχύτητα του μαχητικού F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

Ο κος Σπύρος Μιχαλακάκης, Διευθυντής Λιπαντικών Νοτίου Ευρώπης – Πρόεδρος
& Διευθύνων Σύμβουλος ΒΡ Ελληνικής ΑΕ, δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο που η Castrol είναι κορυφαία στις προτιμήσεις το ελληνικού κοινού, καταναλωτών και επαγγελματιών του κλάδου γι αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε το BLOODHOUND στην χώρα μας και δίνεται η ευκαιρία στο Ελληνικό κοινό να δει από κοντά πώς τα υψηλής απόδοσης προϊόντα μας θέτουν νέα πρότυπα και όρια στην μηχανοκίνηση. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία μας για να διευρύνουμε συνεχώς τους ορίζοντες των προϊόντων και υπηρεσιών μας, εξασφαλίζοντας μέγιστα οφέλη στους καταναλωτές και στους συνεργάτες μας.»

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!