ΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Εύκολη νίκη Rosberg!

21-6br

Ο Γερμανός πέρασε το Hamilton στην εκκίνηση, απέφυγε τα λάθη και πήρε την 3η του φετινή νίκη μειώνοντας τη διαφορά από τον teammate του στους 10 βαθμούς ενώ απομένουν 11 αγώνες.

21-6drΜε αραιή συννεφιά και τη θερμοκρασία αέρα στους 14 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 28 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησε το Αυστριακό GP. Οι μόνοι οδηγοί που επέλεξαν στην εκκίνηση τη μαλακή γόμα της Pirelli με το κίτρινο σιρίτι ήταν οι Maldonando, Perez, Ricciardo και Raikkkonen όλοι εκτός 10αδας φυσικά. Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή καθώς ο Hamilton έχασε το προβάδισμα από το Rosberg.  Άσχημη εκκίνηση έκανε και ο Bottas χάνοντας θέσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Massa.

08-Austrian-Race1-1k-EN1Στη στροφή 2 είχαμε δράμα, ο Alonso βρέθηκε πάνω από το Raikkonen στην έξοδο, στις μπαριέρες. Ο αλυτάρχης αναγκάστηκε να εμπλέξει αμέσως το αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και τα μονοθέσια από το σημείο.  To κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας των σημερινών μονοθεσίων επέτρεψε  στους Raikkonen και Alonso να βγουν ανέπαφοι απ’ αυτή τη σύγκρουση.  Ο Φινλανδός έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου απότομα πιθανόν κάποιος τον έσπρωξε και στην επαναφορά βρέθηκε στην πορεία της McLaren που δεν είχε κάπου να πάει και ανέβηκε πάνω στη Ferrari.

08-Austrian-Race2-1k-EN1Ενώ απομένουν ακόμη 11 αγώνες για το φινάλε του πρωταθλήματος, οι τρεις μέσα στο καλοκαίρι, θεωρείται δεδομένο πως η Mercedes θα διατηρήσει φέτος το πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ αντίστοιχα η μάχη για τον τίτλο θα δοθεί ανάμεσα στον πρωταθλητή Lewis  Hamilton και τον έτερο οδηγό της ομάδας Nico Rosberg. Στο βάθρο πανηγύρισαν έξαλλα οι Rosberg και Massa ενώ ο Hamilton ήταν λίγο πιο συγκρατημένος λόγω και της 2ης θέσης ενώ εκκινούσε από την pole. Προφανώς ο Βρετανός δεν ήταν ευχαριστημένος καθώς περίμενε κάτι παραπάνω.

Επόμενος αγώνας το Βρετανικό GP στις 5/7. Συνολικά τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως κάτωθι, εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στις 5 Ιουλίου στο Σίλβερστόουν.

Θέση Οδηγός Ομάδα Γύροι Διαφορά
1 Nico Rosberg Mercedes 71 1h30m16.930s
2 Lewis Hamilton Mercedes 71 11m04.425s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 71 11m13.198s
4 Sebastian Vettel Ferrari 71 11m13.806s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 71 11m49.229s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 71 11m59.700s
7 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 70 1 γύρος
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 70 1 γύρος
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 70 1 γύρος
10 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 70 1 γύρος
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 70 1 γύρος
12 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 70 1 γύρος
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 69 2 γύροι
14 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 68 3 γύροι
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 35 Εγκατέλειψε
Romain Grosjean Lotus/Mercedes 35 Εγκατέλειψε
Jenson Button McLaren/Honda 8 Εγκατέλειψε
Will Stevens Marussia/Ferrari 1 Εγκατέλειψε
Kimi Raikkonen Ferrari 0 Σύγκρουση
Fernando Alonso McLaren/Honda 0 Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!