ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες πληροφορίες για τη BMW i5

bmw-i5-electric-rendering

Όπως φαίνεται, ο Βαυαρός αντίπαλος του Tesla Model S θα περάσει σε παραγωγή το 2019, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή τα i3 και i8.

Αυτό, παρότι υπήρξαν πρόσφατα φωνές που έλεγαν ότι το επόμενο “i” μοντέλο στη γκάμα της BMW δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2020. Το i5 θα διαθέτει σεντάν αμάξωμα και μάλιστα στόχος είναι να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους από τη BMW Σειράς 3, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για αποσκευές. Το τετράθυρο και τετραθέσιο όχημα θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η μία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες. Έναν εμπρός, ισχύος 101 kW (137 ίππων) και έναν πίσω, τοποθετημένο ανάμεσα στους τροχούς, ισχύος 168 kW (225 ίππων).

Η δεύτερη έκδοση θα είναι plug-in υβριδική και, όπως φαίνεται, θα διαθέτει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ισχύος 205 kW (275 ίππων), σε συνεργασία με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, 3 ή 4 κυλίνδρων, που θα βρίσκεται μπροστά. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, ενώ οι μηχανικοί έχουν ως στόχο να μην ξεπεράσουν τα 1.564 κιλά σε βάρος. Έτσι, θεωρείται δεδομένη η χρήση ελαφρών υλικών και ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!