ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ford Front Split View Camera, τέλος στα τυφλά σημεία [vid]

Η Ford λανσάρει μία νέα τεχνολογία που με τη βοήθεια μιας κάμερας μπορεί να βλέπει πέρα από τις στροφές ακόμα και όταν οι οδηγοί αδυνατούν, μειώνοντας έτσι το στρες και συμβάλλοντας στην αποφυγή μιας πιθανής σύγκρουσης…

Ford Front Split View Camera-2Το σύστημα Front Split View Camera -που διατίθεται προαιρετικά στα νέα Ford S-MAX και Galaxy και για πρώτη φορά στην κατηγορία– προβάλει εικόνα εύρους 180 μοιρών από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας μία βιντεοκάμερα στη μάσκα.
Η τεχνολογία αυτή ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν και η κάμερα του 1 Μegapixel στη γρίλια της μάσκας προβάλλει σε πραγματικό χρόνο μία εικόνα εύρους 180 μοιρών στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του οχήματος.

Ford Front Split View Camera-1Έτσι οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν όσους πλησιάζουν τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά για να περάσουν μπροστά τους. Ενδιαφέρον είναι πως η κάμερα, πλάτους μόλις 33 χιλιοστών, διατηρείται καθαρή χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μπεκ που λειτουργεί αυτόματα όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!