NEA

Φρεσκάρισμα και νέα τούρμπο μοτέρ για το Kia cee’d

2016 Kia ceed facelift (5)

Το κορεατικό μικρομεσαίο περνά από ένα διακριτικό facelift και υποδέχεται το νέο τούρμπο τρικύλινδρο μοτέρ στα 1.000 cc. Στην Ελλάδα από το φθινόπωρο…

2016 Kia ceed facelift (17)Η Kia (όπως και η Hyundai) περνά στην downsizing εποχή εισάγοντας στο ανανεωμένο cee’d τη νέα έκδοση 1.0 ecoTurbo η οποία κάτω από το καπό της έχει τον τρικύλινδρο που έκανε πρεμιέρα στην GT Line. Το χιλιάρη cee’d θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 ή 120 PS και με ίδια ροπή στα 172 Nm. Οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις 1.6 GDI με 128 PS και 1.4 MPI με 100 PS θα συνεχίσουν να διατίθενται σε συγκεκριμένες αγορές.

2016 Kia ceed facelift (16)Από πλευράς ντίζελ το cee’d θα συνεχίσει με τον αναβαθμισμένο 1.6 CRDi με 110 PS. Το ίδιο μοτέρ αποδίδει στην ισχυρότερή εκδοχή του 136 PS και 285 Nm (από 128 και 265 αντίστοιχα). Για τον πιο δυνατό ντίζελ η Kia θα προσφέρει προαιρετικά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και εκπομπή στα 109 g CO2/km. Οι υπόλοιποι κινητήρες συνδυάζονται με 6άρι με την έκδοση 1.6 GDI να συνδυάζεται προαιρετικά με αυτόματο διπλοσύμπλεκτο με 6 σχέσεις.

2016 Kia ceed facelift (9)Αισθητικά, το ανανεωμένο cee’d ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις νέες ζάντες 16 ή 17 ιντσών, την τονισμένη μάσκα με χρώμιο και τα πιο διάφανα κρύσταλλα στους προβολείς με τα πίσω φωτιστικά να είναι LED. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το κοφτό τιμόνι, το νέο σύστημα πολυμέσων και στις κορυφαίες εκδόσεις το μπουτόν εκκίνησης start/stop που περιλαμβάνει και διακόπτη GT Mode για ένα σύστημα που αναπαράγει με πιο race ήχο την χροιά του μοτέρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!