NEA

Ανανέωση για την Mercedes-Benz A-Class – Στα 381 άλογα η A45 AMG

2016-Mercedes-A-Class-12
H A-Class περνά από την προγραμματισμένη της ανανέωση, επίσημη πρεμιέρα στο κοινό τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, στις αγορές από το φθινόπωρο…

Ξεκινώντας από την κορυφή, η ισχυρότερη έκδοση της Α-Class πλέον αποδίδει 381 PS (από 360) και 475 Nm ροπής και όπως είχαμε γράψει ανακτά τα σκήπτρα από την Audi. Έτσι, το 0-100 πέφτει στα 4,1 sec (από 4,5), ενώ πιο κοντή είναι και η κλιμάκωση της σχέσης 3 και 7 του αυτόματου κιβωτίου. Επίσης, το πακέτο Dynamic Plus, σε συνδυασμό με την ανάρτηση Ride Control, ενισχύει και άλλο τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Στην βάση της «νέας» A-Class θα βρίσκεται στο εξής η A160 με κινητήρα 1.600 cc, ενώ για την A160 CDI ο 1.500άρης της Renault με 90 PS (υπάρχει και η A180 CDI με 109 PS).

Νέα προσθήκη και ανάλογα με την έκδοση κινητήρα/εξοπλισμού είναι το σύστημα Dynamic Select, με την οποία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας (Comfort, Sport, Eco και Individual), τα οποία επηρεάζουν τις ρυθμίσεις κινητήρα, συστήματος διεύθυνσης, κιβωτίου, ανάρτησης και κλιματισμού. Παράλληλα, το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί -και πάλι με επιπλέον χρέωση- με ενεργά αμορτισέρ, ενώ στην A45 AMG υπάρχει και ένα επιπλέον πρόγραμμα, το Race.

Σε ότι αφορά στον αισθητικό τομέα οι διαφορές από το απερχόμενο μοντέλο είναι μικρές και περιορίζονται στους ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, οι προβολείς μπορούν να συνδυαστούν -με επιπλέον χρέωση- με LED, διαφορετικά είναι και τα πίσω φώτα, οι απολήξεις της εξάτμισης κ.α. Στο εσωτερικό υπάρχει ανανέωση στα σημεία, στις επενδύσεις και στα υλικά, ενώ το μενού της οθόνης και του πίνακα οργάνων διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες. Περισσότερες είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης, αναβαθμισμένα είναι τα συστήματα ασφαλείας, ενώ στα εξτρά περιλαμβάνεται και μια μεγαλύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!