ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ζάντες από ανθρακονήματα δοκιμάζει η Volkswagen

Koenigsegg-carbon-fiber-wheel-1200

Μέχρι τώρα τροχούς από ανθρακονήματα έχουμε δει να τοποθετούνται μόνο σε πανάκριβα σπορ μοντέλα όπως είναι το Koenigsegg Agera R ή το πιο πρόσφατο One:1.

Οι ThyssenKrupp Carbon Components και Maxion Wheels ανήκουν ανάμεσα στις εταιρίες που εξειδικεύονται στην κατασκευή τροχών από ανθρακονήματα. Πρόσφατα ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες για την διάθεση προϊόντων τους και σε πιο εμπορικά μοντέλα. Μία από αυτές τις αυτοκινητοβοιμχανίες είναι ο όμιλος VW, όπου ήδη δοκιμάζουν τις μηχανικές ιδιότητες, τα πλεονεκτήματα και την αξιοπιστία που μπορεί να έχουν οι κάρμπον τροχοί σε επιβατικά αυτοκίνητα.

Το βασικό πλεονέκτημα των τροχών από ανθρακονήματα σε σχέση με αυτούς από αλουμίνιο είναι η μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Πιο συγκεκριμένα ένας τέτοιος τροχός έχει έως 40% πιο μικρό βάρος σε σχέση με μια κλασική, σφυρήλατη ζάντα από αλουμίνιο. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο από την Koenigsegg.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!