ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιά ντίζελ κινητήρων από την Toyota [vid]

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε δύο νέους πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον όπως μπορείτε να δείτε στα σχετικά βίντεο…

TSWIN - Thermo Swing Wall Insulation TechnologyΠρόκειται για δύο μεγάλους τούρμπο πετρελαιοκινητήρες χωρητικότητας 2.754 cc και 2.393 cc που αποδίδουν 177 PS / 450 Nm και 150 PS / 400 Nm, αντίστοιχα. Τα εν λόγω μοτέρ θα τα δούμε στα μεγαλύτερα μοντέλα της Toyota, όπως είναι το νέο Hilux ή το Land Cruiser και έχουν αρκετές νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, είναι τα πρώτα στον κόσμο με τεχνολογία TSWIN (Thermo Swing Wall Insulation Technology) που βελτιώνει την απόδοση κατά 15% με 25% περισσότερη ροπή.

TSWIN - Thermo Swing Wall Insulation Technology 2Ουσιαστικά, τα έμβολα έχουν στην ανωφέρεια τους μία επικάλυψη από υλικό SiRPA (πυρίτιο με αλουμίνιο) που μειώνει την θερμική απώλεια έως 30% κατά την καύση και ουσιαστικά παγιδεύει την ενέργεια της καύσης. Έτσι, η επικάλυψη αυτή λειτουργεί σαν ένα είδος μόνωσης και με αυτό τον τρόπο διατηρείται κοντά στην ιδανική θερμοκρασία ο κύκλος καύσης. Στην απόδοση ισχύος συνεπικουρεί ο στροβιλοσυμπιεστής μεταβλητής γεωμετρίας που κατασκευάζεται από την Toyota και είναι 30% πιο κόμπακτ σε μέγεθος.

compact high-efficiency variable geometry turbochargerΑξιοσημείωτο είναι πως η μέγιστη θερμική απόδοση του μεγαλύτερου κινητήρα φτάνει τον μεγαλύτερο που έχει πετύχει ποτέ (στο 48%) η εταιρία. Επίσης, για την Toyota τα νέα μηχανικά σύνολα 2.8 1GD-FTV και 2.4 2GD-FTVείναι τα πρώτα με καταλυτικό σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) που μειώνει την εκπομπή NOx (οξείδια του αζώτου) έως 99%. Οι νέοι κινητήρες της σειράς GD θα κατασκευάζονται από το 2016 σε ετήσιο ρυθμό 700.000 μονάδων, θα διατίθεται σε 90 αγορές του κόσμου οι οποίες θα αυξηθούν στις 150 έως το 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!