ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα επόμενα πλάνα της Alfa Romeo

alfa romeo new logo

Όπως φαίνεται, η Giulia αποτελεί μόνο την αρχή στο πρόγραμμα ανανέωσης της γκάμας της ιταλικής εταιρίας. Σύντομα ακολουθεί ένα SUV αλλά και η νέα ναυαρχίδα…

alfa-logoΑυτά τουλάχιστον έχει στο μυαλό του ο ισχυρός άνδρας του ομίλου FCA, Sergio Marchionne. Τα τελευταία χρόνια η Alfa Romeo αποτελεί περισσότερο “φάντασμα” του παλαιού της εαυτού. Και αυτό πρέπει να αλλάξει, επαναφέροντας αρχικά την εταιρία στην κερδοφορία. Από τα περίπου 70.000 οχήματα που πουλήθηκαν πέρυσι, ο στόχος για το 2018 ανέρχεται στα 400.000 οχήματα!

Πως θα γίνει τώρα αυτό; Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά την είσοδο της εταιρίας στην αμερικάνικη αγορά, στην οποία ποντάρει τόσο πολύ που υπολογίζει ότι θα διαθέτει τη μισή παραγωγή της! Το δεύτερο, πάλι, αφορά την έλευση νέων μοντέλων, που θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Ήδη παρουσιάστηκε η Giulia, που ξαναφέρνει την εταιρία στην κατηγορία των μεσαίων sedan, ενώ σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται και ένα SUV, για το οποίο όμως τηρείται σιγή ιχθύος.

Αυτό θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2016, ενώ το 2017 θα δούμε και τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας, πιθανά ένα πιο μεγάλο sport sedan, στην κατηγορία της BMW Σειράς 5. Ο στόχος, άλλωστε, σύμφωνα με τον Marchionne, είναι η προσέλκυση ενός πιο σπορ και premium κοινού. Η ριζική ανανέωση της γκάμας θα κλείσει με ένα ακόμα SUV, μία coupe εκδοχή της Giulia, τη νέα spider και, βεβαίως, τους αντικαταστάτες των MiTo και Giulietta.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!