ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ηλεκτροκίνητο ρεκόρ στο Pikes Peak

Pikes-Peak-2015-1

Για πρώτη φορά εδώ και 99 χρόνια στην ανάβαση του Pikes Peak κυριάρχησε ένα ηλεκτρικό τετράτροχο αυτοκίνητο!

Pikes-Peak-2015-4Το αγαπημένο «Race to the clouds» των Αμερικανών, η περίφημη ανάβαση του Pikes Peak, επιφύλασσε για φέτος μία έκπληξη καθώς το πρώτο μοντέλο της γενικής κατάταξης δεν ήταν ένα συμβατικό πολυκύλινδρο ή τούρμπο αγωνιστικό, αλλά ένα ηλεκτροκίνητο τετράτροχο με οδηγό τον Rhys Millen (ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Global RallyCross). Το πρωτότυπο eO PP03 σημείωσε χρόνο 9:07,022 min, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Λετονία και συνολικά διαθέτει 6 ηλεκτροκινητήρες (3 σε κάθε άξονα). Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.368 PS τους οποίους «θρέφει» μπαταρία λιθίου 50 kWh.

Pikes-Peak-2015-5Το πλεονέκτημα των ηλεκτρικών στο Pikes Peak είναι το ότι δεν μειώνεται η απόδοσή τους όσο ανεβαίνουν το βουνό. Και αυτό διότι στα 4.300 μέτρα η απόδοση ενός συμβατικού μοτέρ επηρεάζεται σημαντικά. Το ενδιαφέρον είναι πως και στη δεύτερη θέση τερμάτισε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μια ιδιοκατασκευή 1.000 ίππων του πολυνίκη του αγώνα, του 65χρονου Ιάπωνα Nobuhiro “Monster” Tajima με διαφορά 20 sec από τον νικητή.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!