ΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Με ήλιο ή βροχή ο Hamilton εκεί…

F1SIL_2015_HZ_04052

Ο Hamilton πήρε μια ακόμη νίκη, την 3η επί Βρετανικού εδάφους. Rosberg και Vettel συμπλήρωσαν το βάθρο, είναι η 7η φορά σε 9 αγώνες που οι τρεις τους βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση.

5-7d2Με θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου στον αέρα, 36 στο οδόστρωμα και αραιή συννεφιά ξεκίνησε το Βρετανικό GP, 9ος αγώνας του πρωταθλήματος της F1. Οι κατάμεστες κερκίδες και ο ενθουσιασμός του κοινού στην εκκίνηση μας θύμισαν πως η ζωή συνεχίζεται κανονικά στον υπόλοιπο πλανήτη. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε τις δυο Mercedes να εκκινούν άσχημα έτσι οι Williams που βρίσκονταν πίσω τους άδραξαν την ευκαιρία και πέρασαν μπροστά. Ο Μassa έστριψε πρώτος με το Bottas ν’ ακολουθεί. Ο Φινλανδός δεν πρόσεξε την τοποθέτηση της Williams στην έξοδο της Loop και ο Hamilton που ακολουθούσε κατάφερε να πλασαριστεί 2ος.

Πιο πίσω είχαμε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δυο Lotus και στις δυο McLaren. Ακούμπησαν Maldonado και Grosjean στη Village ενώ ο Alonso στην έξοδο της ίδιας στροφής χτύπησε με το Button. Ο Maldonado εγκατέλειψε αμέσως ενώ ο αλυτάρχης αποφάσισε να οριοθετήσει το ρυθμό του αγώνα με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Alonso κατάφερε να φτάσει στα pit όπου άλλαξε εμπρός αεροτομή. Ο Grosjean επίσης εγκατέλειψε όπως και ο Button. Όταν ο αγώνας εκκίνησε εκ νέου ο Verstappen έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε εκτός. Μπροστά ο Hamilton προσπαθώντας να περάσει το Massa μπλόκαρε τους τροχούς και έτσι τον πέρασε ξανά ο Bottas.

5-7bΟ Βρετανός ακολούθησε υπομονετικά κατά πόδας τις Williams που μονομαχούσαν μεταξύ τους. Παρά τις παραινέσεις της ομάδας για το αντίθετο ο Bottas πίεζε το Massa μέχρι το πρώτο pit stop. Εκεί ο Hamilton άλλαξε ελαστικά από μέση σε σκληρή γόμα ένα γύρο νωρίτερα και κατάφερε να βγει μπροστά από τις Williams. Ο Hamilton μπήκε στο 19ο γύρο σε σύνολο 52 έβαλε τη σκληρή γόμα στοχεύοντας προφανώς να τερματίσει κάνοντας μόνο μια αλλαγή.

Πίσω του οι δυο Williams είδαν τη διαφορά ν’ ανοίγει μέχρι και τα 5 sec με το Massa 2ο και το Bottas 3ο. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν αν οι Williams θα χρειάζονταν δεύτερη αλλαγή ελαστικών. Ο Sainz έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso στην έξοδο της τελευταίας στροφής και καθώς το μονοθέσιο του ακινητοποιήθηκε ο αλυτάρχης χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά μετά το Μονακό το «Virtual Safety Car». Υπό αυτό το καθεστώς οι οδηγοί οριοθετούν μόνοι το ρυθμό τους. Παρακάτω η γενική κατάταξη στο GP Βρετανίας, εδώ η βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενο GP στην Ουγγαρια.

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m27.729s
2 Nico Rosberg Mercedes 10.956s
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.443s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 36.839s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m03.194s
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m03.955s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m18.744s
8 Kimi Raikkonen Ferrari 1 γύρος
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 γύρος
10 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 γύρος
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 γύρος
12 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 3 γύροι
13 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 γύροι
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault Εγκατέλειψε
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Εγκατέλειψε
Max Verstappen Toro Rosso/Renault Έξοδος
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Σύγκρουση
Jenson Button McLaren/Honda Σύγκρουση
Romain Grosjean Lotus/Mercedes Σύγκρουση
Felipe Nasr Sauber/Ferrari Δεν εκκίνησε

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!