NEA

Σε πρώτο πλάνο το νέο Renault Talisman

H γαλλική εταιρία παρουσίασε το νέο Talisman, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Laguna και θα επαναφέρει την Renault στην μεσαία κατηγορία…

Renault-Talisman_2016_1000 (16)Το Renault Talisman είναι ένα μεγάλο σεντάν με μήκος που φτάνει τα 4,85 μέτρα και αισθητική που αποπνέει την αίσθηση της πολυτέλειας. Την οποία ενισχύουν η εμφατική μάσκα με τα όμορφα φωτιστικά σώματα και τα ημέρας σε σχήμα «C», ενώ τα πίσω έχουν μία διαμήκη προέκταση που δίνει έναν διαφορετικό τόνο. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,81 μέτρων το εσωτερικό προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 608 lt.

Renault-Talisman_2016_1000 (15)Το ταμπλό έχει σύγχρονη άποψη με κεντρικό στοιχείο την οθόνη -στάνταρ η 4,2’’ που φτάνει έως τις 8,7”- που υποστηρίζει το εξελιγμένο σύστημα διασύνδεσης R-Link 2. Φυσικά, πέρα από το πλήρες πακέτο ασφάλειας και άνεσης υπάρχουν και τα συστήματα 4Controls (για τον ηλεκτρονικό έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ) και Multi Sense (για τη ρύθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών). Η Renault τονίζει τη νέα τεχνολογία για τις επενδύσεις των εμπρός καθισμάτων, που μεταξύ άλλων εξασφαλίζει και περισσότερο χώρο στο εσωτερικό.

Το νέο Talisman έχει ως βάση την αρχιτεκτονική πλατφόρμας CMF, με την γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει δύο εκδόσεις βενζίνης, την TCe 150 στα 1.400 cc με 150 PS και την ισχυρότερη TCe200 στα 1.600 cc με 200 PS. Από πλευράς ντίζελ έχουμε τρεις εκδόσεις, την βασική dCi110 στα 1.500 cc με 110 PS, την ενδιάμεση dCi 130 στα 1.600 cc με 130 PS και την dCi160 στα ίδια κυβικά και με διπλό διπλά turbo που αποδίδει 160 PS. Αξιοσημείωτο είναι το downsizing, μιας και κανένας κινητήρας δεν ξεπερνά τα 1.600 cc. Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να πέσει ακόμα και στα 1.200 cc με τον TCe130 με τους 130 PS, ενώ σίγουρο είναι πως η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μια έκδοση στέισον, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη το Talisman θα κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο και για την ώρα παραμένει άγνωστο αν θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά, λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!