NEA

Συνεργασία της Suzuki με την Proton

SUZUKI-PROTON-1

Η ιαπωνική Suzuki και η μαλαισιανή Proton υπέγραψαν συμφωνία που περιλαμβάνει και την παραγωγή αυτοκινήτων με άδεια…

SUZUKI-PROTONΠρόκειται για μοντέλα της Suzuki και η αρχή θα γίνει με την παράδοση στην Proton ολοκληρωμένων κιτ, με τη χρήση των οποίων θα κατασκευάζεται ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας στο εργοστάσιό της στην πόλη Tanjung Malim, το οποίο και θα πωλείται με δική του ονομασία. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρέχει στη μαλαισιανή κινητήρες και κιβώτια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την τελευταία σε δικά της μοντέλα. Η Proton είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας. Ιδρύθηκε το 1983, έχει μερίδιο της τάξης του 17% στην τοπική αγορά, ανήκει στον όμιλο DRB-HICOM, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει και η Lotus.

Συνεργασία της Suzuki με την Proton

Η ιαπωνική Suzuki και η μαλαισιανή Proton υπέγραψαν συμφωνία που περιλαμβάνει και την παραγωγή αυτοκινήτων με άδεια…

Πρόκειται για μοντέλα της Suzuki και η αρχή θα γίνει με την παράδοση στην Proton ολοκληρωμένων κιτ, με τη χρήση των οποίων θα κατασκευάζεται ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας στο εργοστάσιό της στην πόλη Tanjung Malim, το οποίο και θα πωλείται με δική του ονομασία.

Η ιαπωνική εταιρεία θα παρέχει στη μαλαισιανή κινητήρες και κιβώτια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την τελευταία σε δικά της μοντέλα. Η Proton είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας. Ιδρύθηκε το 1983, έχει μερίδιο της τάξης του 17% στην τοπική αγορά, ανήκει στον όμιλο DRB-HICOM, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει και η Lotus.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!