NEA

Με τεχνητή νοημοσύνη η νέα Mercedes-Benz E-Class

New-Mercedes-EClass-Technology 2015 (2)

H νέα E-Class θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος και θα φιγουράρει με νέα ημιαυτόνομα συστήματα και φουλ σύνδεση με smartphone…

New-Mercedes-EClass-1200Πριν από μερικές μέρες είχαμε αναφέρει τον απομακρυσμένο έλεγχο στάθμευσης που θα έχει η 5η γενιά E-Class. Τώρα, η Mercedes-Benz κάνει λόγο για νέας τεχνολογίας Multibeam LED που θα έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν τα προπορευόμενα ή τα επερχόμενα οχήματα και να διαχωρίζουν πλήρως την δέσμη τους από αυτά, ώστε να μην ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί. Μία άλλη καινοτομία είναι το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου (κάτι για το οποίο είχαμε μιλήσει σε σχετικό μας άρθρο) από το smartphone χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο αναγνώρισης NFC (Near Field Communication) σε συνεργασία με μία Secure-SIM. Αξιοσημείωτο είναι πως το smartphone μπορεί να λειτουργεί ως κλειδί ακόμη και αν η μπαταρία της συσκευής έχει αδειάσει!

Μία ιδέα που έχει παγώσει τα τελευταία χρόνια είναι η επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφορίων σε κόμβο V2V. H νέα E-Class θα υποστηρίζει την ανταλλαγή πληροφοριών των οχημάτων μέσω του Car-to-X προειδοποιώντας για επικίνδυνες καταστάσεις. Φυσικά, θα υπάρχουν και συστήματα στο πλαίσιο του συνόλου «Intelligent Drive Next Level» και της αυτόνομης κίνησης, όπως τεχνητή υποβοήθηση στο τιμόνι για την προτροπή αποφυγής εμποδίων, εξελιγμένο Distance Pilot Distronic που διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα (λειτουργεί έως τα 200 km/h) και αυτόνομη κίνηση Steering Pilot σε αυτοκινητόδρομους (σε ταχύτητα έως 80 km/h).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!