ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα 5 πιο πρωτότυπα… πρωτότυπα του Giugiaro

GIORGETTO GIUGIARO

Μετά από 60 χρόνια δράσης και μεγάλων επιτυχιών, ο Giorgetto Giugiaro μπορεί να αποχώρησε αφήνοντας όμως μία τεράστια παρακαταθήκη…

Όπως ισχύει για κάθε μεγάλο στούντιο, έτσι και στην περίπτωση του Giugiaro υπήρξαν πολλά περίεργα μοντέλα. Έτσι, πέρα από τα πιο πετυχημένα που πέρασαν στην παραγωγή -π.χ. VW Golf, Fiat Punto, Audi 80, Fiat Panda, Lancia Delta, Alfa Romeo Brera, Lotus Esprit, Maserati Bora, Daewoo Matiz κ.α.- ο Ιταλός μετρ είχε σχεδιάσει και πάμπολλα concept cars. Ας δούμε τα πιο περίεργα από αυτά…

SMS===> Αναμνήσεις από το μέλλον…

ITALDESIGN-ALFA ROMEO NEW YORK TAXIAlfa Romeo New York Taxi (1976). Το κουφό εδώ ξεκινά από το συνδυασμό των λέξεων Alfa Romeo και ταξί και συνεχίζεται με το αμάξωμα ενός όγκου, σε μια εποχή που τα πολυμορφικά ήταν άγνωστη λέξη και έννοια. Το μήκους 4 μέτρων αμάξωμα πάντως έχει θέσεις για 5 και εσωτερικό χώρο 2+ τετραγωνικών. Καθόλου μα καθόλου άσχημα δηλαδή.

ITALDESIGN CAPSULAItaldesign Capsula (1982). Δείχνει space αλλά η πηγή έμπνευσής του είναι εντελώς γήινη και προσγειωμένη. Το Capsula αποτελείται από ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο κουμπώνουν διάφορες υπερ-κατασκευές, όπως συμβαίνει στα λεωφορεία και τα φορτηγά.

ITALDESIGN-MACHIMOTOItaldesign Machimoto (1986). Θεωρητικά πρόκειται για υβρίδιο αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Πρακτικά το μόνο που πέτυχε ήταν να διχάσει κοινό και ειδικούς όταν παρουσιάστηκε το 1986 στην έκθεση του Τορίνο για το αν πρόκειται για ιδιοφυές σχέδιο ή για μια μπούρδα. Πάντως είχε θέσεις για 6 ή και για 9 με την προσθήκη και 4ης σειράς καθισμάτων, 18βάλβιδο κινητήρα 1.800 κυβικών από το Golf GTI της 2ης γενιάς και ένα μετακινούμενο τιμόνι. Αυτά.

ITALDESIGN AZTECItaldesign Aztec (1988). Ενδιαφέρον σχήμα, με καλυμμένους πίσω τροχούς που μάλλον απευθυνόταν σε ζευγάρια που τσακώνονταν στο αυτοκίνητο, μιας και οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού είναι πλήρως διαχωρισμένες. Έκανε και κινηματογραφική καριέρα, μετέχοντας στο Frankenstein Unbound.

ITALDESIGN COLUMBUSItaldesign Columbus (1992).Για μεγάλο χρονικό διάστημα το προσωπικό αυτοκίνητο το μετρ στα ταξίδια του. Θηριώδες –μήκος πάνω από 6 μέτρα- τετρακίνητο και με έναν V12 5.000 κυβικών της BMW με 300 ίππους. Θέσεις για 7 και σύστημα VHS (το παλιό καλό βίντεο αν το έχετε ξεχάσει) για κάθε έναν από τους επιβάτες ξεχωριστά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!