NEA

Νέο ρεκόρ επιτάχυνσης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

The Green Team electric vehicle

Πόσο γρήγορο μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που προορίζεται για αγώνες;

Η απάντηση είναι πολύ και η απόδειξη είναι η ηλεκτρική φόρμουλα με την επωνυμία E0711-5 που κατασκεύασαν φοιτητές του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης και η οποία χρειάζεται μόλις 1,779 sec για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h! Το προηγούμενο ρεκόρ που καταρρίφθηκε ήταν 1,785 και πιστωνόταν στην ομάδα του πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Το εντυπωσιακό σε αυτήν την ηλεκτρική φόρμουλα είναι ότι δεν διαθέτει μεγάλη ισχύ. Κινείται από 4 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 25 kW ο καθένας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στις πλήμνες των τροχών -π.χ. η Porsche 918 Spyder π.χ. με τους 887 ίππους της χρειάζεται 2,6 sec για την ολοκλήρωση της ίδιας δοκιμασίας. Το μυστικό για την τρομερή επιτάχυνση από στάση της ηλεκτρικής φόρμουλας είναι, πέρα από την πολύ μεγάλη ροπή από τις 0 rpm και τα εξαιρετικά χαμηλό της βάρος, που δεν ξεπερνά τα 165 kg.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!