NEA

Το Honda Stepwgn με την πόρτα Waku-Waku

Honda-Stepwgn-1

Οι τιμές του ξεκινούν στην Ιαπωνία από τις 17.000€ για να φτάσουν για την top, τετρακίνητη έκδοση της 23.000€…

Το MPV της Honda με το περίεργο όνομα -το wgn πάντως σημαίνει wagon- είναι μεν άγνωστο στην Ευρώπη όμως παρουσιάζει ενδιαφέρον, κυρίως για την πίσω πόρτα του, με την οποία εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στην τελευταία σειρά καθισμάτων. Η πόρτα αυτή λοιπόν, η οποία συνεχίζει την καινοτομία της Honda σε πρακτικές λύσεις, όπως είναι π.χ. και τα Magic Seats της στο Civic και όχι μόνο, είναι μια σύνθετη κατασκευή η οποία ανοίγει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι ο κλασικός, προς τα πάνω, ενώ ο άλλος είναι προς τα έξω, με έναν τρόπο που θυμίζει τις αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες των μεγάρων.

Προς τα έξω ανοίγουν περίπου τα 2/3 του πλάτους της, ενώ προκειμένου αυτό να είναι εφικτό πρέπει να δύο από τα τρία συνολικά καθίσματα της 3η σειράς να είναι βυθισμένα στο έδαφος. Σε αντίθετη περίπτωση η είσοδος γίνεται κανονικά από τις συρόμενες πλευρικές πόρτες, ενώ ιδιαίτερο είναι και ο όνομα που έδωσε η Honda στη συγκεκριμένη πόρτα, μιας και την ονόμασε Waku Waku. Κατά τα άλλα το Stepwgn είναι διαθέσιμο με 3 επίπεδα εξοπλισμού συν το πιο σπορ Spada, κινητήρας είναι ο 1.500 turbo των 150 ίππων της νέας γενιάς των μοτέρ της Honda και κιβώτιο ένα αυτόματο CVT, που μεταφέρει τη ροπή στους εμπρός τροχούς ή με επιπλέον χρέωση και στους τέσσερις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!