ΑΓΩΝΕΣ

Jules Bianchi: πρόσκρουση με 126 km/h και επιβράδυνση με 254g

Jules-Bianchi-6546.jpg

Τα φυσικά μεγάθεη που καταγράφηκαν στην διάρκεια της σύγκρουσης του άτυχου Γάλλου ήταν τέτοια που ήταν αδύνατο ένας άνθρωπος να επιζήσει…

O εξαιρετικά άτυχος Jules Bianchi είναι ο 33ος πιλότος της Φόρμουλα 1 που χάνει τη ζωή του, ενώ η αξιολόγηση όσων έχουν καταγραφεί στον ADR (Accident Data Recorder) της Marussia αποκαλύπτουν νούμερα που έκαναν την επιβίωση του Γάλλου πιλότου ουσιαστικά αδύνατη. Ο έλεγχος του μονοθεσίου λοιπόν χάθηκε όταν η ταχύτητά του ήταν 213 χλμ. / ώρα, ενώ μέχρι την πρόσκρουσή του στο γερανό πέρασαν μόλις 2,61 δεύτερα. Η ταχύτητα σύγκρουσης με το γερανό είναι 126 χλμ./ ώρα και υπό γωνία 55 μοιρών, ενώ η μύτη του μονοθεσίου μπήκε κάτω από το εμπρός μέρος του γερανού, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί άμεσα. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι το ανασήκωμα του πίσω μέρους του, ενώ ταυτόχρονα πετάγεται 4 μέτρα στην ευθεία και 2 προς τα πλάγια.

Το ότι το μονοθέσιο μπήκε κάτω από το γερανό ήταν στην ουσία η αιτία που κόστισε στον Bianchi τη ζωή του, καθώς το αυτοκίνητό του πιέστηκε και προς τα κάτω επιβραδύνοντας ακόμα πιο γρήγορα. Έτσι το κεφάλι του εκτέθηκε σε μια επιβράδυνσης 254g(!), ενώ η σαφώς πιο χαμηλή (92g) που είχε ανακοινωθεί από τους αισθητήρες των ωτοασπίδων του οφείλεται στο ότι μάλλον είχαν φύγει από τη θέση τους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η προστασία θα ήταν καλύτερη αν το κόκπιτ καλυπτόταν από ένα τύπο οροφής. Η απάντηση των ειδικών λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι μάλλον όχι.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button