NEA

Αναβίωση για το Shelby Daytona

Shelby-Cobra-Daytona-Coupe (6)

Για τα 50 χρόνια της Daytona η ίδια η Shelby θα κατασκευάσει σε πανομοιότυπο σχήμα 50 σύγχρονες εκδοχές της Cobra Daytona…

Τη δεκαετία του ‘60 ο θρύλος της αμερικάνικης αυτοκινητικής σκηνής Caroll Shelby ήθελε διακαώς να κοντράρει τις Ferrari στο Le Mans. Όμως τα roadster του δεν μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να πιάσουν τις 250 GTO, οι οποίες στη μεγάλη ευθεία Mulsanne ήταν έως και 50 km/h πιο γρήγορες… Έτσι, ο Shelby αποφάσισε να φτιάξει ένα κουπέ και οι συνεργάτες του Pete Brock και Bob Negstad μετέτρεψαν μια τρακαρισμένη αγωνιστική Cobra στην πρώτη Daytona, που ήταν και η μοναδική που φτιάχτηκε στο Venice της Καλιφόρνια. Οι άλλες 5 κατασκευάστηκαν στη Μόντενα, ενώ στην πορεία η εξέλιξή τους σταμάτησε, προκειμένου ο Shelby να επικεντρωθεί στο Ford GT40.

Η βάση για τις σύγχρονες Daytona θα είναι ένα ενισχυμένο χωροδικτύωμα με ανάρτηση με φύλλα σούστας, ενώ το αμάξωμα θα είναι από συνθετικά υλικά (έναντι 170.000€) ή από αλουμίνιο (330.000€). Στην τιμή περιλαμβάνεται ο κλιματισμός, το σύστηνα πέδησης, αυτό της πυρόσβεσης και το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης. Όχι όμως και ο κινητήρας, ο οποίος θα χρεώνεται επιπλέον και οι V8 επιλογές κυμαίνονται από τα 4.000 έως τα 7.000 cc (με καρμπυρατέρ ή ψεκασμό).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!