NEA

To Trion Nemesis δίχως τα 2.000 άλογα του [vid]

To αμερικανικό hypercar των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων κάνει το πρώτο του ντεμπούτο σε βίντεο, αλλά με τα 2.000 άλογα του… παρκαρισμένα στο γκαράζ!

Triton Nemesis (1)Κατά βάση τα hypercars είναι ευρωπαϊκά, άντε και γιαπωνέζικα. Από πέρυσι η εταιρία Trion Supercars από την Καλιφόρνια έχει προλογίσει το Nemesis -με την τιμητική ελληνική ονομασία Νέμεσης- που όχι μόνο θα αντιμετωπίσει το Hennessey Venom GT, αλλά πετά το γάντι και σε τοτέμ του χώρου, όπως είναι η Bugatti Veyron (γιατί όχι και της Chiron;)) με στόχο το ρεκόρ ταχύτητας.

Triton Nemesis (12)Για να το πετύχει αυτό κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας V8 των 9.000 cc με διπλό τούρμπο που θα αποδίδει 2.000 PS (στο βίντεο το demo Nemesis είναι δίχως το μοτέρ άγνωστης προς το παρόν προέλευσης). Το 0-100 θα πετυχαίνεται σε λιγότερο από 3,0 sec, η τελική θα ξεπερνά τα 435 km/h Υπάρχουν πλάνα και για ανοιχτή έκδοση με ίδιο μοτέρ αλλά με 1.400 PS. Την μετάδοση αναλαμβάνει αυτόματο 8άρι κιβώτιο, ενώ υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα (εξαπίστονα μπρος, τετραπίστονα πίσω).

Σχεδιαστικά το αμάξωμα συνδυάζει στοιχεία από μία McLaren P1 και ένα Lykan Hypersport, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχουν καθρέπτες αλλά κάμερες (κάτι που μάλλον δεν θα περάσει λόγω έγκρισης τύπου). Στόχος της Trion SuperCars είναι η παραγωγή τετρακίνητων και πισωκίνητων εκδόσεων στον περιορισμένο αριθμό τω 10 μονάδων με την κάθε μία να κοστίζει 2,2 εκ. δολάρια. Όπως φαίνεται οι Αμερικάνοι έχουν πιάσει το νόημα και με start-up εταιρίες κατασκευάζουν hypercars με στόχο το net κέρδος που μπορεί να φέρει π.χ. από ένα Bulleta RF22 έως το PSC Motors Hypercar!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!