ΑΓΩΝΕΣ

Οι γυναίκες στην Formula 1

Carmen-Jorda (6)

Ο Bernie Ecclestone, το αφεντικό της F1, θέλει περισσότερες γυναικείες παρουσίες που θα ομορφύνουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού…

Lella Lombardi2Από το 1950 που «τρέχει» επισήμως το πρωτάθλημα της Formula 1, μόλις πέντε γυναίκες έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν σε Grand Prix. Μάλιστα, μόλις οι δύο ήταν αυτές που ήταν αρκετά γρήγορες ώστε να περάσουν στις κατατακτήριες. Και οι δύο ήταν Ιταλίδες, η Maria-Teresa de Filippis έτρεξε σε 5 αγώνες τις χρονιές 1958-59 με κατάταξη μόνο σε δύο GP. Μετά από 15 χρόνια εμφανίστηκε η Lella Lombardi με 12 εκκινήσεις σε 17 αγώνες από το 1974 έως το 1976. Αυτή είναι και η μοναδική κυρία που έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί στην F1, όταν το 1975 στο GP Ισπανίας τερμάτισε στην 6η θέση.

Maria-de-Villota (1)Για να φτάσουμε στο 2012 όταν η Williams προσέλαβε την Susie Wolff, ενώ η Marussia την Maria de Villota. Η οποία βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της σε ένα ξενοδοχείο στη Σεβίλλη, όπου είχε πάει για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Life is a gift» (Η ζωή είναι ένα δώρο. Tον Ιούλιο του 2012 η Ισπανίδα πιλότος της Marussia είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις δοκιμές έχοντας χάσει το δεξί της μάτι.

Carmen-Jorda (7)Η Carmen Jorda είναι η πιο πρόσφατη γυναικεία παρουσία στην F1 με συμμετοχή στην F3, στο Le Mans και στα Indy Lights. Για την ώρα η 27χρονη Ισπανίδα είναι δοκιμαστής στην Lotus, παρά τις ενστάσεις της Michelle Mouton (της τετράκις πρωταθλήτριας στο WRC) που προτιμούσε κάποια από τις Simona de Silvestro, Danica Patrick ή Susie Wolff.

danica-patrick (8)Τελικά επικράτησε η άποψη του Ecclestone, που θέλει και την Αμερικανίδα Danica Patrick (προφανώς και η πιο σέξι), η οποία όμως προτιμά τις ΗΠΑ και το NASCAR. «Δείτε την Miss World. Δεν σημαίνει πως αυτή είναι η ομορφότερη στον κόσμο, αλλά η καλύτερη στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ψάξουμε κάπου αλλού καλύτερα» λέει ο 87χρονος Ecclestone που προφανώς θέλει να δώσει άρωμα γυναίκας στην Formula 1…

SMS==> F1, οι κυρίες των πιλότων!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!