ΑΓΩΝΕΣ

O Sebastian Vettel βλέπει τίτλο!

VETTEL-1ST-DAY-@-FERRARI-5

Ο 28χρονος Γερμανός είναι τετράκις πρωταθλητής με 41 νίκες και 45 pole position. Για κάποιους όμως δεν αρκούν αυτά…

Ο Sebastian Vettel δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει την εκτίμηση των σκληροπυρηνικών της F1. Αυτών που έλεγαν πως οι νίκες και τα πρωταθλήματά του με την ομάδα της Red Bull ήταν αποτέλεσμα συγκυρίας γιατί είχε κορυφαίο μονοθέσιο. Αυτών που στέκονταν στις κακές στιγμές της κόντρας του με το Webber όπως τη σύγκρουση στην Τουρκία την εμπρός πτέρυγα στη Βρετανία και τo “multi 21″ στη Μαλαισία, αυτών που έφταναν στο σημείο να πουν πως η F1 έχει γίνει “playstation” και είναι εύκολη υπόθεση πλέον η νίκη.

Ο Vettel κατόρθωσε μια σημαντική υπέρβαση το 2010 παίρνοντας τον πρώτο του τίτλο στο Άμπου Ντάμπι. Αν εκείνο το βράδυ ο Alonso είχε περάσει τον Petrov πιθανόν η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Ίσως ο Ισπανός να ήταν ακόμη στη Ferrari και ο Γερμανός να μην είχε στεφθεί ποτέ πρωταθλητής.

Ο 23χρονος τότε Vettel απάντησε στην εύνοια της τύχης με πολύ δουλειά. Απέδειξε άμεσα ότι δεν είναι Villeneuve, Raikkonen ή Button, έτυχε μια φορά και μετά τίποτα. Την επόμενη χρονιά ήταν πιο δυνατός και αυτό λειτούργησε εκθετικά μέχρι τα τέλη του 2013 όταν και πέτυχε εκείνο το απίστευτο σερί 9 νικών από το Βελγικό έως το Βραζιλιάνικο GP. Συνολικά τη χρονιά που κατέκτησε τον 4ο τίτλο πήρε 13 νίκες, οι οποίες λειτούργησαν ως αντιστάθμισμα στην κακή περσινή χρονιά. Ακόμη και στα δύσκολα όμως ο Vettel λειτούργησε σωστά και είχε την τύχη με το μέρος του. Όταν πήρε την απόφαση και έφυγε από τη Red Bull για τη Ferrari κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει τη συνέχεια. Σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν πίστευε όπως το έχει παραδεχτεί ότι θα κέρδιζε στον 2ο κιόλας αγώνα του για λογαριασμό της Scuderia στη Μαλαισία.

Ο Vettel φέτος επέστρεψε στις νίκες, οδηγεί αλάνθαστα, ίσως καλύτερα από ποτέ και έχει κάνει τους επικριτές του να παραμιλάνε. Όχι δεν είναι Schumacher έχει το δικό του τρόπο δουλειάς και το κυριότερο πολύ περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή του. Την εποχή του Schumacher τα στοιχεία τηλεμετρίας που μάζευαν σε ένα GP χωρούσαν σ’ ένα CD σήμερα ξεπερνούν το 1 terrabyte. Ο Schumacher βασίζονταν αρκετά στις δοκιμές στην πίστα, στο ένστικτό του αλλά και στην ενορατική προσέγγιση του Ross Brawn που μπορούσε να διακρίνει το δρόμο ανάμεσα σε πολλούς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!