ΑΓΩΝΕΣ

Θα κρατήσει η Ferrari το Raikkonen;

GP AUSTRIA F1/2015

Παραδοσιακά οι Ιταλοί επιλέγουν να κάνουν τις όποιες ανακοινώσεις για το δίδυμο πιλότων τους, στο Ιταλικό GP, στη θρυλική Μόντσα που είναι φέτος προγραμματισμένη σε ένα μήνα ακριβώς στις 6/9.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως το σήριαλ με τον Alonso πέρυσι που μας πήγε λίγο παραπέρα στη Μόντσα γίνεται γνωστό ποιοι θα οδηγούν για τη Ferrari τη νέα χρονιά. Η παραμονή του Vettel είναι δεδομένη, ο Γερμανός έχει 3ετές συμβόλαιο με την Ιταλική ομάδα και σε κάθε αγώνα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μετά τα 10 πρώτα GP έχει ανέβει 7 φορές στο βάθρο τις 2 εξ αυτών στο μεσαίο σκαλί και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή απέχοντας 42 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton ενώ απομένουν 225 να μοιραστούν σε 9 αγώνες.

Στον αντίποδα ο Raikkonen έχει ανέβει μόνο μια φορά στο βάθρο, στο Μπαχρέιν, είναι η μοναδική φορά στα 29 GP που έχει αγωνιστεί με τη Ferrari από πέρυσι που επέστρεψε. Η συγκομιδή βαθμών του είναι μέτρια όπως και οι επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές όπου τις περισσότερες φορές (8) είναι πιο αργός από το Vettel. Λογικό είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Maurizio Arrivabene αλλά και το επιτελείο της Ιταλικής εταιρείας να προβληματίζεται για το αν πρέπει να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον 35χρονο Φινλανδό, που είναι ο τελευταίος πρωταθλητής για λογαριασμό της Ferrari το 2007.

Το συμβόλαιο του Raikkonen τελειώνει στο τέλος της χρονιάς αλλά η ομάδα έχει τη δυνατότητα της επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο. Ας κάνουμε ένα διαχωρισμό στο αθλητικό κομμάτι αλλά και το επικοινωνιακό/εμπορικό. Όσον αφορά στο δεύτερο τομέα σίγουρα η Ferrari δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει το Raikkonen εύκολα. Ο Φινλανδός έχει βελτιωθεί επικοινωνιακά ενώ εμπορικά είναι αναμφισβήτητα το Νο 1 της ομάδας και μαζί με το Hamilton τα κορυφαία ονόματα στη F1.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!