ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως ήταν η παραγωγή μιας Jaguar το 1961; [vid]

Ο τρόπος παραγωγής ενός αυτοκινήτου πριν από μισό αιώνα δεν θυμίζει σχεδόν σε κανένα σημείο τον σημερινό σύγχρονο…

Jaguar Factory Tour 1961Μερικές φορές αξίζει να θυμόμαστε πως κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα στο παρελθόν και το παραπάνω βίντεο που βλέπετε είναι ότι πρέπει. Δείτε μία Jaguar Mark II να κατασκευάζεται στο χέρι και παρατηρείστε τις εργαλειομηχανές, από την φρέζα μέχρι τον τόρνο και την στράντζα. Τότε, ο ανθρώπινος παράγοντας είχε άμεση εμπλοκή και επέβλεπε σχεδόν κάθε στάδιο της στην γραμμή παραγωγής των εξαρτημάτων. Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργειών αυτών εκτελείται από ρομποτικούς βραχίονες και τα εργατικά χέρια να επεμβαίνουν κυρίως στην φάση της συναρμολόγησης καθοδηγώντας τα εργαλεία. Μία από τις πιο σύγχρονες γραμμές παραγωγής που έχουμε επισκεφτεί είναι αυτή στο Ingolstadt, στο εργοστάσιο της Audi.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!