NEA

Σε πρώτο πλάνο η Mercedes-Benz S-Class Cabrio

Mercedes S-Class Cabrio (10)

Μετά από 45 χρόνια η ανοιχτή S-Class επιστρέφει για να κάνει ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη και παράλληλα να εδραιωθεί ως το κορυφαίο κάμπριο της αγοράς…

Μαζί με τις ανοιχτές προτάσεις των Rolls Royce και Bentley, η S-Cabrio αποτελεί την κορυφαία επιλογή στο μεγάλα κάμπριο με τιμές που στην Γερμανία ξεκινούν από τις 122.154€ για την S500 και από τις 171.360€ για την S63 AMG (στην χώρα μας θα είναι φυσικά πάνω από τα τις 183.350€ και 259.600€ που κοστίζουν τα αντίστοιχα κουπέ). Μιας και μιλήσαμε για εκδόσεις να πούμε πως η S-Cabrio, αρχικά θα λανσαριστεί με τον V8 4.7 κινητήρα στην S500 με 477 PS / 700 Nm και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Η ισχυρότερη S63 AMG με τον μεγαλύτερο BV8 5.5 (και τα δύο μοτέρ με διπλό τούρμπο) αποδίδει 585 PS / 900 Nm, συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο με πιο σπορ χαρακτηριστικά λειτουργίας, είναι τετρακίνητη και έχει το 0-100 σε 3,9 sec.

Φυσικά, το στοιχείο που διαφοροποιεί την S-Cabrio από την S-Coupe δεν είναι άλλο από την μαλακή υφασμάτινη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται στο πορτμπαγκάζ ακόμη και με τηλεχειρισμό σε 20 sec και ταχύτητα έως 60 km/h. Εννοείται πως υπάρχει ενισχύσεις στο πλαίσιο ώστε η δυσκαμψία του πλαισίου να βελτιωθεί, αυξάνοντας όμως το απόβαρο στους 2,1 τόνους. Λογικό, για ένα μεγάλο 5-μετρο κάμπριο με διάταξη 2+2 με πρωταρχικός στόχος της εξέλιξής του στην μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

Τόσο με κλειστή όσο και με ανοιχτή την οροφή και αυτός είναι ο λόγος που διαθέτει όλα τα πιθανά συστήματα προκειμένου οι μέχρι και τέσσερις επιβάτες της να ταξιδεύουν μεν open air αλλά χωρίς να ενοχλούνται στο παραμικρό. Για αυτό υπάρχουν τα συστήματα Aircap και Airscarf (μίνι αεροτομή στο παρμπρίζ που οδηγεί τον αέρα πάνω από την καμπίνα και σύστημα θέρμανσης του αυχένα αντίστοιχα), τα θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, θερμαινόμενα υποβραχιόνια και η βέλτιστη λειτουργία του πλήρους ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος κλιματισμού, ενώ ο διάκοσμος και το ταμπλό ακολουθούν το γνωστό ποιοτικό, πολυτελές και high tech μοτίβο των άλλων S-Class.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!