ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι κινητήρες για τη BMW X1

bmw_x1

Σε μία σημαντική προσθήκη τριών νέων μηχανικών συνόλων προχώρησε η BMW, αναβαθμίζοντας έτσι αισθητά τη γκάμα του μικρού της SUV.

Όπως ίσως μαντεύετε, η κυριαρχία του νέου, τρικύλινδρου συνόλου των 1.5 λίτρων της βαυαρικής εταιρίας εξαπλώνεται και στη νέα BMW X1. Για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί σε μοντέλο “X”, προσφέροντας δύο εναλλακτικές καυσίμου. Για τους φίλους της βενζίνης, έρχεται η έκδοση sDrive 18i, η οποία θα αποδίδει 136 ίππους και 220 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού (ή, εναλλακτικά, ενός αυτόματου) κιβωτίου 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 5,1-5,6 λίτρα, ενώ τα 0-100 έρχονται σε 9,7 δλ.

Για όσους προτιμούν το πετρέλαιο, υπάρχει η νέα έκδοση sDrive 16d, με 116 ίππους και 270 Nm. Εδώ έχει δοθεί έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης, που αγγίζει μόλις τα 3,9 λίτρα/ 100 χλμ. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 11,1 δλ. Η τελευταία προσθήκη έχει να κάνει με την έκδοση sDrive 18d, που εισάγει ένα νέο, τετρακύλινδρο diesel σύνολο 150 ίππων. Εδώ μπορεί κανείς να επιλέξει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο οκτάρι. Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 9,2 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 204 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωση, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου του όγκου του αυτοκινήτου και της ισχύος του συνόλου, 4,7-4,9 λίτρα/ 100 χλμ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!