ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας: Στο χαλαρό ο Hamilton – Στο βάθρο οι Vettel και Bottas

sne18641

Στον ταχύτερο αγώνα της χρονιάς επικράτησε ο Χάμιλτον, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν o Vettel με τον Massa…

GP ITALIA F1/2015Προς μεγάλη απογοήτευση των τιφόζι ο Raikkonen δεν κατάφερε να κρατήσει τη 2η θέση καθώς έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση. Η Ferrari του έσβησε σχεδόν και ο Φινλανδός έπεσε 18ος στην πρώτη στροφή. Ποιος θα το περίμενε ότι θα βρεθεί στον πρώτο γύρο να μονομαχεί με τους Ricciardo και Κvyat που εκκινούσαν από το τέλος. Τα replay έδειξαν πως ο Φινλανδός δεν εκκίνησε καθόλου όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και ρολάρισε όταν τον πέρναγαν οι τελευταίοι. Πολύ σύντομα ο Raikkonen ξεκίνησε την προσπάθεια ν’ ανακάμψει προσπερνώντας το Ricciardo για την 11η θέση. Πέρασε τους Sainz και Button αλλά μετά κόλλησε στην 9η θέση πίσω από τον Ericsson με την Sauber που έχει πολύ καλή τελική ταχύτητα. Την ίδια στιγμή ο Rosberg που είχε περάσει τον Perez και είχε ανέβει στην 5η θέση ακούστηκε να διαμαρτύρεται γιατί δε δούλευε η χαρτογράφηση για τα προσπεράσματα της Mercedes.

6-9dr1Μπροστά ο Hamilton είχε μια διαφορά ρυθμού, μισό δευτερόλεπτο στο γύρο σε σχέση με το Vettel έτσι η διαφορά είχε ανοίξει στα 8 sec στο 14ο γύρο. Με την Pirelli να έχει στη διάθεση των ομάδων τη μέση και τη μαλακή γόμα όλοι οι οδηγοί επέλεξαν να εκκινήσουν με τη μαλακή γόμα πλην των Alonso, Sainz, Ricciardo και Kvyat. Ο Rosberg βρέθηκε στην 3η θέση μπροστά από τις Williams μετά την ολοκλήρωση των pit stop των Massa και Bottas στον 22ο γύρο. Πέντε γύρους πριν το τέλος οι μόνες “μάχες” ήταν αυτή του Raikkonen με τον Perez για την 6η θέση ενώ ο Vettel ήλεγχε τη μείωση της διαφοράς του από το Rosberg. Ο Γερμανός λίγο πριν την καρό σημαία είδε με απογοήτευση τη μονάδα ισχύος της Mercedes να παραδίδει πνεύμα προτού τερματίσει για 6η φορά σε αγώνα. Η πρώτη μονάδα ισχύος της Mercedes στο μονοθέσιο του Rosberg είχε επίσης βγάλει 6 αγώνες, αλλά αυτή η 6αδα αγώνων ήταν πιο απαιτητική.

GP ITALIA F1/2014To πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε το Hamilton να πανηγυρίζει την 7η φετινή του νίκη σε 12 αγώνες φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου μετά την εγκατάλειψη του Rosberg. Αυτό έφερε ανέλπτιστα το Massa στο βάθρο ένας ακόμη λόγος για τους tifozi που αγαπούν το Βραζιλιάνο να πανηγυρίσουν έξαλλα για την επιτυχία του αυτή. Φυσικά ο πρώτος λόγος ήταν η 2η θέση του Vettel. Ο Massa στο φινάλε αντιστάθηκε σθεναρά στην ασφυκτική πίεση του Bottas. Συνολικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία διαμορφώθηκαν ως παρακάτω, δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στην Σιγκαπούρη (20/9):

Θέση Οδηγός Ομάδα Γύροι
1 Lewis Hamilton Mercedes 53
2 Sebastian Vettel Ferrari 53
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 53
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 53
5 Kimi Raikkonen Ferrari 53
6 Sergio Perez Force India/Mercedes 53
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 52
8 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 52
9 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 52
10 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 52
11 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 52
12 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 52
13 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 52
14 Jenson Button McLaren/Honda 52
15 Will Stevens Marussia/Ferrari 51
16 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 51
17 Nico Rosberg Mercedes 50
18 Fernando Alonso McLaren/Honda 47
Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!