NEA

Επίσημα η σούπερ Bentley Bentayga [vid]

Μετά από διάφορα teaser, έφτασε η ώρα της αποκάλυψης για το Bentayga, το πρώτο SUV στην ιστορία της Bentley!

Bentley-Bentayga_2016_1000Σχεδιαστικά, το Bentayga προδίδει αμέσως την καταγωγή του και από τις επίσημες φωτογραφίες θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν δείχνει και τόσο θηριώδες, για ένα SUV που φτάνει σε μήκος τα 5,14 μέτρα και σε βάρος τους 2,4 τόνους! Κανονικά, το Bentayga είναι 5-θέσιο, αλλά στην 4-θέσια διαμόρφωση υπάρχουν ξεχωριστά πίσω καθίσματα που ρυθμίζονται σε συνολικά 18 σημεία -τα εμπρός σε 22- για να παρέχουν και δυνατότητα μασάζ -τα μπροστινά είναι επιπλέον και κλιματιζόμενα! Φυσικά, η λίστα των εξτρά περιλαμβάνει και το «καλάθι πικ-νικ» που είχε παρουσιαστεί και με το πρωτότυπο EXP 9F και περιλαμβάνει ψυγειάκι, πορσελάνινο σερβίτσιο και κρυστάλλινα ποτήρια.

Το ταμπλό συμβαδίζει με την κλασική αισθητική της Bentley, ενώ ο υπερπολυτελής διάκοσμος προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη (π.χ. πέρα από τις στάνταρ επιλογές υπάρχουν 15 διαφορετικές αποχρώσεις για τα δέρματα και τις ξύλινες επενδύσεις και ότι άλλο ζητηθεί). Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια οθόνη για το σύστημα infotainment με φουλ δυνατότητες διασύνδεσης, ενώ για όσους κάθονται πίσω υπάρχει μεταξύ άλλων και το καινούργιο Bentley Entertainment Tablet των 10,2’’, από το οποίο ελέγχονται τα πάντα αλλά και εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο internet.

BENTLEY-BENTAYGA-2016-8Την κίνηση της Bentley Bentayga αναλαμβάνει ο νέος W12 των 5.998 cc του ομίλου VW, ο οποίος αποδίδει 608 PS / 900 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 301 km/h και το 0-100 να πετυχαίνεται σε μόλις 4,1 sec. Τo νέο μοτέρ είναι περίπου 12% οικονομικότερο από το προηγούμενο, αλλά προφανώς τα 12,8 lt/100 km της τυποποιημένης μέσης κατανάλωσης, πολύ λίγων ανθρώπων στον πλανήτη, μπορεί η τσέπη να την αντέξει.

Η ανάρτηση είναι πνευματική, με δυνατότητες ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος σε 4 διαφορετικά επίπεδα, υπάρχει σύστημα downhill για ταχύτητες μέχρι και 30 km/h, ενώ για τη χρήση εκτός δρόμου -η οποία είναι πιθανή στις χώρες του Κόλπου- υπάρχει και πακέτο off road, που μεταξύ άλλων επεμβαίνει στη λειτουργία τόσο της ανάρτησης όσο και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως οι μηχανικοί της Bentley αναφέρουν πως κάτω από το μεγάλο καπό τoυ Bentayga υπάρχουν συνολικά 90 μονάδες ελέγχου λειτουργιών -οι διπλάσιες σε σχέση με την Continental-, ενώ τονίζουν πως η επικοινωνία μεταξύ τους είναι χωρίς προβλήματα. Η βρετανική εταιρεία αναμένει μεγάλη ζήτηση και έτσι έχει τη δυνατότητα κατασκευής 4.000 Bentayga ετησίως. Η τιμή πώλησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά στην Βρετανία θα κυμαίνεται πάνω από τις 180.000€, με άλλα λόγια πάνω από την Arnage.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!