NEA

Το νέο Toyota Prius σε πρώτη προβολή

Το νέο Prius θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τα τέλη του χρόνου – Στην Ελλάδα από αρχές 2016…

2016 Toyota Prius (19)Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από καιρό, το νέο Prius δεν αποκλίνει από τις πρώτες leak φωτογραφίες και ξεχωρίζει από ένα στιλ που υιοθετεί στοιχεία και από το Mirai με την προσοχή να επικεντρώνεται στα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα. To αμάξωμα είναι 60 mm μακρύτερο, 15 mm φαρδύτερο και 20 mm πιο χαμηλό -από το απερχόμενο Prius- με την αύξηση των διαστάσεων να μεταφράζεται σε μία πιο ευρύχωρη καμπίνα, με το ταμπλό να διατηρεί παρόμοιο αλλά σαφώς εκμοντερνισμένο στιλ, με νέα πίνακα οργάνων στο κέντρο, μία οθόνης αφής, με νέο τιμόνι, λιγότερους διακόπτες και φυσικά το χαρακτηριστικό λεβιεδάκι επιλογής κίνησης.

2016 Toyota Prius (10)Το νέο Prius βασίζεται στο νέο πλαίσιο TNGA της εταιρίας προσφέροντας 60% μεγαλύτερη δυσκαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους -και τοποθέτηση του συστήματος πρόωσης χαμηλότερα- για καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Για την ώρα η Toyota δεν αναφέρει και πολλά για το υβριδικό σύστημα (θα είναι αναβαθμισμένη εκδοχή του τωρινού με τον 1.800άρη κινητήρα), παρά μόνο ότι είναι 10% πιο οικονομικό με 40% βελτιωμένη θερμοδυναμική απόδοση. Επίσης, το ηλεκτρικό μέρος έχει γίνει πιο κόμπακτ, ενώ εντελώς νέες είναι οι μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου, με μικρότερες διαστάσεις, πιο αξιόπιστες και ταχύτερη φόρτιση.

2016 Toyota Prius (11)Από πλευράς σασί, η εμπρός ανάρτηση είναι εντελώς νέα, η πίσω είναι πλέον από διπλά ψαλίδια, ενώ πλήρης είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας με συστήματα προειδοποίησης και αποφυγής πιθανής σύγκρουσης, αυτόνομο cruise control, αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας κ.α. Περισσότερα για το νέο Prius, οσονούπω στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!