NEA

Με 500 km αυτονομία το Audi e-tron quattro [upd+vid]

Η Audi παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, με τέτοια αυτονομία που θα θέλαμε να δούμε και στον πραγματικό κόσμο…

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015_1000 (11)Όπως είχαμε γράψει, η Audi παρουσιάζει ένα concept car πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα premium-SUV που πιθανότατα θα ονομάζεται Q6 και θα λανσαριστεί αρχές 2018. To πρωτότυπο e-tron quattro διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και δύο για τους πίσω τροχούς. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 435 PS, όταν η μέγιστη μπορεί να φτάσει τα 503 PS και η ροπή τα 800 Nm. Με αυτή την ισχύ, το 0-100 διαρκεί 4,6 sec και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015_1000 (14)Οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων βρίσκονται στο δάπεδο και χάρη στην μεγάλη τους χωρητικότητα στους 95 kWh, η αυτονομία ξεπερνά τα 500 km, σύμφωνα με την Audi. Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε AC ή DC δίκτυο, συγκεκριμένα σε DC ισχύος 150 kW η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 50 min, ενώ εναλλακτικά υπάρχει σε πειραματικό στάδιο επαγωγική ασύρματη φόρτιση (Audi Wireless Charging). Από πλευράς διαστάσεων το αμάξωμα φτάνει τα 4,88 μέτρα, έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,25, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα φουλ ηλεκτρονικό ταμπλό με δύο μεγάλες οθόνες (και μια μικρότερη της κονσόλας).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!