BLOGΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Την μηχανή την έσβησες πριν βγεις από το αυτοκίνητο; [blog]

car ignition key stop start (1)

Στην Ευρώπη και γενικότερα στα περισσότερα μέρη του κόσμου, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος ώστε μία εταιρία να προχωρήσει σε ανάκληση…

car ignition key stop start (5)Όχι όμως και στις ΗΠΑ, όπου οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για ψύλλου πήδημα. Και αυτό διότι υπάρχει μία ολόκληρη συντεχνία από νομικούς συμβούλους και δικηγόρους που υποστηρίζει καταγγελίες και μηνύσεις ακόμη και για αστείους λόγους. Φυσικά, με στόχο την επίτευξη αποζημιώσεων για τους πελάτες και καλών αμοιβών για τους δικηγόρους, οι οποίοι είναι τσακάλια στο να επισημαίνουν την παραμικρή παράλειψη, ανεπαρκή προειδοποίηση ή οποιοδήποτε λάθος των κατασκευαστών αυτοκινήτων και να τους σέρνουν στα δικαστήρια.

car ignition key stop start (2)Χαρακτηριστική είναι μια καταγγελία που εκδόθηκε πρόσφατα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες και στοχεύει σε 10 αυτοκινητοβιομηχανίες (BMW- Mini, Mercedes, Fiat- Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai- Kia, Nissan, Toyota και Volkswagen). Ο λόγος της καταγγελίας; Τα μπουτόν εκκίνησης (start-stop) που έχουν αντικαταστήσει τα κλασικά κλειδιά! Βάσει της καταγγελίας, όταν ένα αυτοκίνητο διαθέτει κλασική «μίζα» ο οδηγός αφαιρεί πάντα το κλειδί και ο κινητήρας σβήνει. Τώρα, όταν υπάρχει μπουτόν, ο οδηγός βγαίνοντας από το αυτοκίνητο υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει να απενεργοποιήσει τον κινητήρα σε κλειστό χώρο (π.χ. κλειστό γκαράζ) και η εκπομπή CO να εγκλωβιστεί. Η καταγγελία αναφέρει πως για αυτό το λόγο έχουν σημειωθεί 13 μοιραία περιστατικά και πολλά με επιπλοκές υγείας.

Car Keys and Remote«Με την καταγγελία αυτή θέλουμε να αναγκάσουμε τους κατασκευαστές να διορθώσουν αυτήν την παράλειψη», αναφέρει σε δήλωσή της η δικηγόρος Martis Alex, «καθώς υπάρχουν συστήματα που σβήνουν αυτόματα τον κινητήρα έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρχει κάποια δραστηριότητα από πλευράς οδηγού». Οπότε, μία λύση θα ήταν να υπάρχει αυτόματο σύστημα που μετά από ένα διάστημα να απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα. Πάντως, για να λέμε του… Αμερικανού το δίκιο, παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί προσωπικά, αλλά και σε φίλους. Δηλ. να απομακρυνθώ από το αυτοκίνητο (κυρίως με μοντέλα BMW) και να έχω ξεχάσει να σβήσω το μοτέρ…

Ν.Μ.: “Ρε συ Διονύση, είδα τον «άσο» που έχεις από κάτω με την μηχανή αναμμένη!”
Δ.Λ.: “Μα αφού κλείδωσα και το έχω παρκαρισμένο εδώ και μία ώρα!”
Ν.Μ.: “Ναι, κλείδωσες, αλλά το μοτέρ το έσβησες;”

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!