NEA

Η Volkswagen παραδέχτηκε πως “έκλεβε” στις μετρήσεις της EPA!

VW admits to cheating on emissions tests halts sales of 2.0 TDI cars

Μετά την τεράστια διάσταση που πήρε το σκάνδαλο, η Volkswagen παραδέχθηκε πως έκλεβε στα τεστ εκπομπών της EPA χρησιμοποιώντας τρικ στο λογισμικό…

Όπως είχαμε γράψει οι VW και Audi είναι αντιμέτωπες με μια βαριά καμπάνα που μπορεί να φτάσει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς με ειδική διαχείριση του λογισμικού του κινητήρα κατάφερναν να ξεγελούν την μέτρηση της EPA (Environmental Protection Agency- Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος) στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autonews. com, το πρόβλημα αφορά σε 482.000 αυτοκίνητα και το ειρωνικό είναι πως αφορούν σε έκδοση «Clean Diesel» με τον γνωστό 2.0 TDI.

Αυτό που έκανε το λογισμικό στα παραπάνω αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ είναι να διαχειρίζεται την εκπομπή NOx, η οποία στις πραγματικές συνθήκες κίνησης είναι από 10 έως 40 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο της EPA (η οποία προβλέπει ποινή 37.500 δολάριών για κάθε παράνομο αυτοκίνητο). «Προσωπικά είμαι βαθιά λυπημένος που χαλάσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και της δημόσιας εικόνας μας» παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Martin Winterkorn. Μάλιστα, το θέμα ίσως και να λάβει ακόμη μεγαλύτερη έκταση, αν αποδειχτούν παρόμοιες περιπτώσεις με σημαντικές κυρώσεις για τον γερμανικό όμιλο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!