ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi στην Formula 1 μέσω Red Bull;

Audi-F1 (3)

Μέχρι στιγμής οι πάντες διαψεύδουν τα πάντα, αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένο και υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ομίλου VW «απλά λείπουν ακόμα μερικές υπογραφές»!

AUDI-F1-2Οι φήμες που θέλουν την Audi να εξαγοράζει την Red Bull Racing και να μπαίνει στην F1 οργιάζουν μετά το GP της Σιγκαπούρης. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Red Bull έσπασε τη συνεργασία της -σε ότι αφορά τους κινητήρες- με τη Renault, δεν μπόρεσε να τα βρει με τη Mercedes και συζητά με τη Ferrari… Την οποία το αφεντικό της Red Bull, o Dietrich Mateschitz θεωρεί ως πολύ καλή λύση για την επόμενη 2ετία ή 3ετία. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα ήθελε μια μόνιμη συνεργασία, π.χ. όπως αυτή με την αγωνιστική ομάδα της Volkswagen στο WRC θα μπορούσε να πει κανείς.

Audi-F1 (1)Ο δεύτερος παράγοντας που συμβάλλει προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι οι προδιαγεγραμμένες αλλαγές στους κανονισμούς για το 2017, που αναμένεται να μειώσουν το κόστος. Έτσι, οι φήμες θέλουν την Formula 1 πιο ελκυστική οικονομικά με αποτέλεσμα η Audi σταδιακά να αποσυρθεί από το DTM και τους αγώνες αντοχής (όπως το Le Mans), και με περίπου το ίδιο μπάτζετ να ασχοληθεί με την F1!

Audi-F1 (2)Ένα επιπλέον στοιχείο που συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος είναι η απουσία του Ferdinand Piech από τα δρώμενα και τις διαδικασίες στον όμιλο VW, καθώς ο εγγονός του Porsche και εκ των ιδιοκτητών του, ήταν κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή στη Φόρμουλα 1. Αντίθετα, πάντα σύμφωνα με τη φημολογία ο νέος ισχυρός άντρας Martin Wiederkorn όχι μόνο βλέπει την εμπλοκή της Audi ειδικά και του ομίλου VW πιο θετικά αλλά φέρεται και να έχει συμφωνήσει με την πλευρά της Red Bull. Για να δούμε τι θα γίνει, αν και όπου υπάρχει καπνός…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button