ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H BMW καλοβλέπει τα αυτόνομα οχήματα

bmw_autonomous

Σύμφωνα με τον επί κεφαλής της Mini, ο όμιλος BMW ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του, καθώς και την άποψη περί απόλυτου μηχανήματος οδήγησης…

Ο Peter Schwarzenbauer, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των premium εταιριών θα εξαρτηθεί από την ευελιξία τους να προσφέρουν μία σειρά επιλογών μετακίνησης που ξεφεύγει από τη συμβατική λογική πώλησης αυτοκινήτων. Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να καλύψουν τις αγορές των ταξί, των λιμουζίνων αλλά και του car sharing, όπου “κοινόχρηστα” οχήματα θα είναι σε θέση να εξυπηρετών περισσότερους του ενός ανθρώπους.

Μέσω ενός smartphone θα μπορεί κανείς να καλέσει ταξί ή να χρησιμοποιήσει ένα διαθέσιμο στην περιοχή του κοινόχρηστο όχημα, εύκολα και γρήγορα, με μικρότερο κόστος από το να έχει αγοράσει το δικό του, προσωπικό αυτοκίνητο. Οι νέες τεχνολογίες θα δώσουν μία νέα διάσταση και στο fleet management, που αναμένεται να αναπτυχθεί περεταίρω.

Τώρα το πόσο γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, μένει να αποδειχτεί. Σύμφωνα με προβλέψεις, σε 10 μόλις χρόνια, το 2025, τουλάχιστον το 13% των αυτοκινήτων θα αποτελούν αυτόνομα κινούμενα οχήματα, αριθμός που δύσκολα μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει σήμερα. Η πρόβλεψη αυτή προέρχεται από το Boston Consulting Group και σε χρήματα μεταφράζεται σε μία αγορά περίπου 37,5 δισ. ευρώ!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button