NEA

Με τούρμπο 1.600άρη το νέο Opel Astra OPC;

Opel-Astra-TCR-1

Ο υπεύθυνος μηχανικός για το νέο Astra, ο Marc Schmidt, φέρεται να δήλωσε στο CarAdvice πως το επόμενο Astra OPC θα έχει υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.600 cc!

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το downsizing που θα κάνει η Opel ακόμη και σε ένα μοντέλο όπου οι υπόλοιποι «παίχτες» παίζουν με δίλιτρα μοτέρ. Φυσικά, αν ισχύσουν τα όσα δήλωσε ο Schmidt στην αυστραλέζικη ιστοσελίδα, ο οποίος είπε πως ο μεγαλύτερος βενζινοκινητήρας που θα υπάρχει κάτω από το καπό της νέας γενιάς Astra (στην φωτογραφία βλέπετε το αγωνιστικό Astra TCR) θα έχει χωρητικότητα 1.600 cc (μία αναβαθμισμένη εκδοχή του μοτέρ από το Corsa OPC ώστε να έρθει και οικονομικά στους Γερμανούς;).

Ο Schmidt δεν επιβεβαίωσε το λαβράκι που έβγαλε για το OPC, μάλλον άθελα του, αλλά υπήρχαν έντονες φήμες πως το ταχύτερο νέο Astra που θα δούμε το 2017 δεν θα κινείται από ένα δίλιτρο μοτέρ. Πάντως, παρόλο το downsizing, δεν θα γίνουν τσιγκουνιές στην ισχύ που θα φτάνει τα 280 PS, ενώ η ανάρτηση HiPerStrut μάλλον θα καταργηθεί ώστε το βάρος να παραμείνει χαμηλά (μιας και αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του απερχόμενου Astra, αλλά και όλων των Opel).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!