NEA

Νέος επικεφαλής στον όμιλο VW, έρχονται και άλλες αποχωρήσεις!

Matthias Mueller

Ο Matthias Mueller είχε ακουστεί και πριν από μερικούς μήνες όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το power game μεταξύ του Winterkorn και του Piech…

VW-SCANDAL-3-MATTHIAS-MUELLERΤελικά η φημολογία επιβεβαιώθηκε πλήρως και έτσι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Porsche, o 62χρονος Matthias Mueller, ο οποίος εργάζεται εδώ και 40 χρόνια στον όμιλο της VW, θα είναι ο αντικαταστάτης του Martin Winterkorn που παραιτήθηκε. Παράλληλα αποχωρούν από την Audi το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Ulrich Hackenberg και από την Porsche o Wolfgang Hatz. Και οι δύο ήταν υπεύθυνοι των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης των δύο εταιρειών και με την αποχώρησή τους αναλαμβάνουν την τεχνική ευθύνη για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων. Αναμένεται και η αποχώρηση του αντίστοιχου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της VW, του Heinz-Jakob Neußer, που είχε διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Hackenberg.

Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων πάντως δεν δείχνει να τελειώνει κάπου εδώ, καθώς ο Γερμανός υπουργός μεταφορών Alexander Dobrindt θεωρεί πως και στην Ευρώπη κυκλοφορούν αυτοκίνητα με σύστημα παραποίησης των εκπομπών ρύπων. Κι αυτό γιατί η VW ενημέρωσε το υπουργείο του πως υπάρχει θέμα με μοντέλα ευρωπαϊκών προδιαγραφών με κινητήρες πετρελαίου 1.600 και 2.000 κυβικών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!