NEA

Έρχονται νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016(;)

Young pretty scared woman in the car

Αν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των θεσμών, τότε οι αλλαγές που προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 θεωρούνται βέβαιες…

Η πιο σημαντική διαφορά έχει να κάνει με την εισαγωγή ενός νέου κριτηρίου με βάση το συνολικό αριθμό των ΙΧ ανά οικογένεια. Με το συγκεκριμένο κριτήριο αναμένεται να επιβαρυνθούν όσο οικογένειες έχουν 2 ενήλικες και 3 ή και 4 επιβατικά στην κατοχή τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν ο φορολογούμενος είναι ένας και έχει στην κατοχή του πάνω από ένα IX.

Ένα δεύτερο κριτήριο που εξετάζεται είναι το άθροισμα των κυβικών τω οχημάτων κάθε οικογένειας, που λογικά θα επιφέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις αν υπάρχουν δύο ή 3 οχήματα (σχετικά) μεγάλου κυβισμού. Αντίθετα, ο στόχος είναι να μην υπάρχει πρόσθετη φορολόγηση στην περίπτωση που το δεύτερο αυτοκίνητο έχει μικρό κινητήρα π.χ. 1.000 cc. Προφανώς, ρόλο θα παίξει και ο κυβισμός του πρώτου «οικογενειακού» αυτοκινήτου (π.χ. αν είναι δίλτρο), χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Τρίτο κριτήριο αναμένεται να είναι αυτό της εμπορικής αξίας, κι αυτό γιατί από το υπουργείο Οικονομικών λέγεται πως ο υπολογισμός αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές CO2 -για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μετά το Νοέμβριο του 2010- είναι άδικος για όσους έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία (ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλου κυβισμού). Όπως είπαμε, όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις και μένει να δούμε αν θα νομοθετηθούν και τι θα ισχύσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Καταπληκτική ιδέα. Κάθε άνθρωπος ένα αυτοκίνητο χρειάζεται, τι να τα κάνει τα παραπάνω? Και στη σοβιετική ένωση το ίδιο έκαναν. 40 χρόνια πίσω μας πάνε… Ένα Lada στον καθένα και πολύ μας είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!