NEA

Κόντρα στην Ferrari η Mercedes με 12-κύλινδρο supercar;

Mercedes-Benz-Vision_Gran_Turismo_Concept_2013_1000 (11)

Με την ολοκαίνουργια AMG GT οι Γερμανοί πέταξαν το γάντι στην Porsche. Τώρα, οι φήμες θέλουν την Mercedes να ετοιμάζει την δική της αντί-Ferrari!

Mercedes-Benz-Vision_Gran_Turismo_Concept_2013_1000 (1)Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα η σούπερ Mercedes θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια, θα τοποθετείται πάνω από την AMG GT και θα κινείται από έναν ολοκαίνουργιο V12, ο οποίος ήδη εξελίσσεται από τους μηχανικούς της Mercedes-AMG. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την απόδοση του νέου supercar, αλλά πιθανότατα θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό boost, όπως συμβαίνει στις Porsche 918 Spyder και McLaren P1. Επίσης, όπως ισχύει για κάθε εξεζητημένο σπορ μοντέλο, έτς και εδώ θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός παραγωγής, δικαιολογώντας ταυτόχρονα και την πολλαπλάσια τιμή πώλησης από την AMG GT και κοντά στα επίπεδα μίας Ferrari.

Mercedes-Benz-Vision_Gran_Turismo_Concept_2013_1000 (4)Βλέπετε, τα πολύ ακριβά μοντέλα (είτε είναι σπορ, είτε πολυτελή λιμουζίνες), αφενός προσδίδουν κύρος και αφετέρου αποφέρουν ιδιαίτερα μεγάλα κέρδη. Λογικό είναι να μην αφήνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες που μπορούν να τα υλοποιήσουν και να τα υποστηρίξουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα καθόλου αδιάφορες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mercedes, η οποία μετά από σχεδόν μισό αιώνα παρουσίασε εκ νέου μια ανοιχτή S-Class, είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσει στην παραγωγή ενός super-premium SUV, και όπως είπαμε σε μία αντί-Ferrari (στις φωτογραφίες βλέπετε το εντυπωσιακό AMG Vision)…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!