ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιαπωνίας, νίκη στο χαλαρό για την Mercedes και τον Hamilton

F1 - JAPAN GRAND PRIX 2015

O Hamilton πανηγυρίζει τη νίκη του στη Σουζούκα. Ήταν η 41η νίκη του Βρετανού και με αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ του αείμνηστου Άιρτον Σένα…

Ο αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και είναι σίγουρο πως θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Σουζούκα έδωσε έναν πολύ βαρετό αγώνα σε εξέλιξη μ’ ένα εντελώς προβλέψιμο αποτέλεσμα. Κρίμα το πρωινό ξύπνημα Κυριακάτικα… Απογοήτευσε για έναν ακόμη αγώνα ο Rosberg. Ο Γερμανός έχασε το προβάδισμα στην εκκίνηση και μετά δεδομένης της ταχύτητας της WO6 άργησε απελπιστικά να περάσει τους Bottas, Vettel.

27-9d3Ο Hamilton στους τελευταίους γύρους δέχονταν επίθεση από το Vettel με τη Ferrari που ήθελε ν’ ανακτήσει τη 2η θέση. Πολύ σύντομα όμως ο οδηγός της Ferrari έκοψε ρυθμό δείχνοντας συμβιβασμένος με την 3η θέση. Κάπου εκεί έπεσε η καρό σημαία αφήνοντας μια γεύση ανικανοποιήτου σε θεατές και τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 8 πρώτες θέσεις βρίσκονταν 6 μονοθέσια με μονάδα ισχύος Mercedes. Επιπλέον δεν υπήρξε καμία μάχη για θέση ανάμεσα στους 5 πρώτους, το μόνο που συνέβη ήταν πως ο Rosberg έχασε 3 θέσεις στην εκκίνηση από δικιά του υστέρηση και τις ανέκτησε εύκολα στην πορεία του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Hamilton συνεχάρη τους μηχανικούς του: «Φανταστική δουλειά παιδιά. Είναι σπουδαίο που επέστρεψα στις νίκες χάρη στη σκληρή δουλειά όλων μας. «Μοναδική προσπάθεια Lewis» ήταν η απάντηση της Mercedes. «Έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατηθώ μπροστά από το Rosberg» είπε ο Vettel: «Προφανώς έπρεπε να σταματήσουμε νωρίτερα, εκ των υστέρων όλοι είναι σοφοί, δεν περιμέναμε ότι θα μπορέσει να πάει τόσο γρήγορα στον πρώτο γύρο αφότου βγήκε από τα πιτ». Συνολικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία διαμορφώθηκαν ως εξής, επόμενος αγώνας στην Ρωσία (11 Οκτωβρίου), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1΄28:06.508s
2 Nico Rosberg Mercedes 18.964s
3 Sebastian Vettel Ferrari 20.850s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 33.768s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 36.746s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 55.559s
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m12.298s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m13.575s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m35.315s
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 γύρος
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 γύρος
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 γύρος
13 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1 γύρος
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 γύρος
15 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 γύρος
16 Jenson Button McLaren/Honda 1 γύρος
17 Felipe Massa Williams/Mercedes 2 γύρους
18 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 2 γύρους
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 γύρους
20 Felipe Nasr Sauber/Ferrari Εγκατέλειψε

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!