NEA

Από 20.740€ το νέο VW Touran

Der neue Volkswagen Touran

Το νέο πολυχρηστικό μοντέλο της VW θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τρεις κινητήρες, δύο εκδόσεις εξοπλισμού και αποκλειστικά σε 7-θέσια διάταξη…

times new touran grH VW επανέρχεται στην κατηγορία των MPV μοντέλων με το νέο Touran. Η βασική έκδοση είναι η 1.2 TSI με 110 PS η οποία στοιχίζει από 20.740€ (τιμές με απόσυρση, στην σχετική εικόνα μπορείτε να δείτε και τις εκδόσεις), ενώ η ισχυρότερη βενζίνης είναι η 1.4 TSI με 150 PS και κοστίζει από 25.240€. Η μοναδική ντίζελ έκδοση είναι η 1.6 TDI με 110 PS (από 23.570€), ενώ πέρα από το στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το DSG-7 κοστίζει επιπλέον 2.000€.

Der neue Volkswagen TouranΣτη βασική έκδοση Active (δεν προσφέρεται στο Touran με τα 150 PS) και μεταξύ άλλων, προσφέρονται 7 αερόσακοι, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κλιματισμός, ηλεκτρονικό διαφορικό XDS, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 5 ιντσών και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Στην πλούσια έκδοση Advance περιλαμβάνονται -επιπλέον της Active- ράγες οροφής με χρώμιο, σύστημα αυτόνομης πέδησης, κλιματισμός 3 ζωνών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6,5 ιντσών και σύνδεση με smartphones, αισθητήρες βροχής και φώτων, cruise control κ.α.

ACTIVE

ADVANCE

1.2 TSI 110PS

20.740 €

22.690 €

1.4 TSI 150PS

 

25.240 €

1.6 TDI 110PS

23.570 €

25.520 €

[accordion close=”1″ title=”Τι λέει η Volkswagen για το νέο Touran“]Μετά τα Golf, Passat και Golf Sportsvan, τo νέο Touran είναι το τέταρτο μοντέλο της μάρκας το οποίο στηρίζεται στην καινοτόμα πλατφόρμα MQB. Χάρη στην MQB, το νέο Touran είναι ακόμη πιο ασφαλές, πιο ευρύχωρο, πιο σύγχρονο ανταποκρινόμενο πλήρως στις ανάγκες και απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

1. Εξωτερική Σχεδίαση

Εξωτερικά, το νέο Touran υιοθετεί το σύγχρονο σχεδιαστικό  DNA της μάρκας. Καθαρές επιφάνειες, έντονα πλευρικά νεύρα, δυναμική σιλουέτα σε ένα αμάξωμα το οποίο έχει μεγαλώσει κατά 130mm σε μήκος, είναι φαρδύτερο κατά 35mm αλλά και χαμηλότερο κατά 15mm.

Οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε συνδυασμό με τις ράγες οροφής και το χρωμιομένο πλαίσιο παραθύρων, αντανακλούν τον δυναμικό και elegant χαρακτήρα του νέου Touran. Τέλος, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED προσφέρουν βέλτιστο φωτισμό ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν τη δυναμική και σύγχρονη σχεδίαση του νέου Touran.

2. Εσωτερική Σχεδίαση

Εκμεταλλευόμενο το κατά 113mm μακρύτερο μεταξόνιο (συνολικά 2.791mm), το εσωτερικό του νέου Touran αποτελεί πρότυπο διαχείρισης εσωτερικών χώρων. Έτοιμο να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες, το νέο Touran προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη μετακίνησης.

Η οδηγοκεντρική νέα σχεδίαση του ταμπλό, του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας επιβεβαιώνει την εργονομική πρωτοπορία του νέου Touran. Η χρήση υψηλής ποιότητας υλικών, η κορυφαία συναρμογή τους και η στυλιστική προσέγγιση του εσωτερικού (χρήση φωτισμού Ambient στην καμπίνα και στην πανοραμική οροφή) προσδίδουν premium αισθητική.

Το νέο Touran εξοπλίζεται με το πολυχρηστικό σύστημα καθισμάτων Fold Flat, το οποίο μετατρέπει τις θέσεις της 2ης και 3ης σειράς καθισμάτων σε ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης, με ελάχιστες κινήσεις. Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία Easy Entry στα εξωτερικά καθίσματα της 2ης σειράς, κάνοντας την πρόσβαση στις πίσω θέσεις (6η & 7η) πολύ εύκολη. Η απουσία κεντρικού τούνελ στις πίσω θέσεις καθώς και ο αυξημένος χώρος για τα γόνατα των επιβατών και στις 2 σειρές καθισμάτων, προσδίδουν στο νέο Touran μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης κι απολαυστικής μετακίνησης.

Ένα πλήθος από αποθηκευτικούς χώρους είναι στη διάθεση του οδηγού και των επιβατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μελέτης και διαχείρισης του εσωτερικού, αποτελεί το Media Box, πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εξωτερικές πηγές media, όπως υποδοχές για SD Card, SIM card και CD player.

Επιπλέον του αυξημένου χώρου για τους επιβάτες, η χρήση της πλατφόρμας MQB, χαρίζει στο νέο Touran ακόμη μεγαλύτερο χώρο αποσκευών φτάνοντας τα 633lt ενώ με χρήση και των 7 θέσεων, ο χώρος αποσκευών είναι 137lt (16lt μεγαλύτερος από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου).

3. Κινητήρες

Το νέο Touran εξοπλίζεται με τους πλέον αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια 6-σχέσεων (ή DSG7), πληρώντας τις προδιαγραφές ρύπων EU6.

*Τιμές απερχόμενου μοντέλου (5-θέσιου)

Όλες οι εκδόσεις του νέου Touran έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον Πράσινο Δακτύλιο.

4. Καινοτομίες ασφάλειας και άνεσης

Με το νέο Touran, η Volkswagen φέρνει στην κατηγορία των MPV τις τεχνολογικές καινοτομίες  του Passat και του Golf. Μεταξύ άλλων, το νέο Touran εφοδιάζεται με:

  • PureAir Climatronic 3-ζωνών με αισθητήρα ποιότητας αέρα και αντιαλλεργιογόνα φίλτρα. Διαθέτει χειριστήρια και στη 2η σειρά καθισμάτων.
  • Αυτόματο άνοιγμα της πίσω πόρτας αποσκευών EasyOpen

Σε συνδυασμό με το Σύστημα Κλειδώματος και Εκκίνησης KESSY, η πόρτα του χώρου αποσκευών του νέου Touran ανοίγει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα και με τηλεχειρισμό.

  • DrivingProfile

Επιλέξτε το στυλ οδήγησης που επιθυμείτε. Tο Driving Profile σας προσφέρει μέχρι 4 προεπιλεγμένα οδηγικά Modes (Normal, Comfort, Sport, Eco) καθώς κι ένα επιπλέον (Individual) το οποίο μπορείτε να παραμετροποιήσετε.

  • Αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων MultiCollisionBrake

Το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία  πέδησης μετά από μία σύγκρουση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις.

  • Προληπτική Ασφάλεια επιβατών PreCrash

Όταν αναγνωρίζεται μια κρίσιμη κατάσταση για το όχημα, κλείνουν αυτόματα τα παράθυρα και η ηλιοροφή και η ζώνη του καθίσματος σφίγγει (προεντατήρας)

  • Υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης Traffic Jam Assist

Το σύστημα επιτρέπει τη σχεδόν αυτόματη οδήγηση μέσα σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας. Ενεργοποιείται σε ταχύτητες από 0-60 km/h. Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με κιβώτιο DSG.

  • Adaptive Cruise Control  (ACC)

Το σύστημα διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα μαζί με την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο. Ενεργοποείται σε ταχύτητες από 30 – 160 km/h.

  • Σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου Front Assist

Το Front Assist βοηθά τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις παράγοντας αυτόματα την απαραίτητη πίεση πέδησης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, ή να μειωθεί η σφοδρότητα.

  • City Emergency Braking

Το City Emergency Braking περιλαμβάνεται στο σύστημα Front Assist. Λειτουργεί σε ταχύτητες πόλης (κάτω από 30 km/h) και εφόσον ο οδηγός δεν αντιδράσει σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, το σύστημα ακινητοποιεί αυτόνομα το νέο Touran.

  • ΠροειδοποίησητυφλήςγωνίαςSide Assist με Rear Traffic Alert

Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για το νεκρό σημείο καθώς και για την κυκλοφορία κατά την έξοδο του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος. Όταν ξεπαρκάρει από μία θέση στάθμευσης, το Rear Traffic Alert προειδοποιεί για τα διερχόμενα οχήματα πίσω και στο πλάι του αυτοκινήτου. Το σύστημα ανιχνεύει την περιοχή μέχρι 50 μέτρα.

  • Side Assist “Plus”με Lane Assist

Συνδυαστικά με το Lane Assist, άν το σύστημα ανιχνεύσει μια ακούσια αλλαγή στη λωρίδα κυκλοφορίας, αντιδρά με δόνηση στο τιμόνι, ενώ προχωρά και σε διορθωτικές ενέργειες στο τιμόνι όταν αναγνωρίζει διερχόμενη κίνηση στο πίσω μέρος του οχήματος

  • Trailer Assist

Το “Trailer Assist” διενεργεί τους απαραίτητους ελιγμούς στο αυτοκίνητο όταν είναι δεμένο ένα ρυμουλκούμενο. Η γωνία του τρέιλερ υπολογίζεται με βάση αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνων της κάμερας οπισθοπορείας. Η γωνία του τιμονιού υπολογίζεται ανεξάρτητα από το είδος της ρυμούλκας.

  • Συστήματα Infotainment ΜΙΒ2 με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

Έγχρωμες οθόνες αφής διάστασης 5 έως 8 ίντσες, Bluetooth Audio Streaming, Αισθητήρες Εγγύτητας (proximity sensors),  2D & 3D Navigation με μεγέθυνση χάρτη με κινήσεις των δύο δακτύλων (όπως σε ένα smartphone), υποδοχές κινητών τηλεφώνων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πιο σύγχρονης γενιάς των συστημάτων Infotainment της Volskwagen

  • Λειτουργίες συνδεσιμότητας App-Connect με MirrorLink TMκαι Cam Connect

Το App-Connect φέρνει τις εφαρμογές του κινητού στο αυτοκίνητο. Πλέον, η απεικόνιση και ο έλεγχος των εφαρμογών και λειτουργιών ενός smartphone μπορέι να γίνει μέσω της οθόνης αφής των συστημάτων infotainment του νέου Touran. Παράλληλα, το App Connect εκτός των εφαρμογών MirrorLinkείναι έτοιμο να υποστηρίξει αντίστοιχες εφαρμογές της Google (Android Auto) και της  Apple (CarPlay) μόλις αυτές είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Τέλος, αποκλειστικά στο νέο Touran, μπορείτε να συνδέσετε την action cam (πχ GoPro) μέσω WLAN με το σύστημα Infotainment. Η εφαρμογή Cam Connect φέρει στην οθόνη του Infotainment την εικόνα από τις πίσω θέσεις των επιβατών. Έτσι, ο οδηγός είναι πάντα ενήμερος για την «δράση» στη 2η & 3η σειρά καθισμάτων.

  • Media Control

Με το application “Volkswagen Media Control” μπορείτε να συνδέσετε μέσω WLAN το Tablet με το σύστημα Infotainment και να χειριστείτε διάφορες λειτουργίες του συστήματος. Ουσιαστικά, αποτελεί  την νέα πρόταση στο Rear Seat Entertainment.

  • On line υπηρεσίες Car-Net
  • Online πληροφορίες για την κυκλοφορία
  • Online αναζήτηση προορισμού (κείμενο & φωνητική)

Google Street View™ και Google Earth

Online εισαγωγή προορισμού

Σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμου & Σταθμοί στάθμευσης

Καιρός & Νέα

Αναφορά κατάστασης οχήματος

Οι προορισμοί μου (προσωπικά POIs)

Το νέο Touran βραβεύτηκε με 5 αστέρια από τον οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP

5. Εκδόσεις / Βασικός εξοπλισμός

Οι εκδόσεις του νέου Touran χαρακτηρίζονται από πληρότητα εξοπλισμού με γνώμονα τις απαιτήσεις των πελατών της κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα:

TouranActive

Από την πρώτη έκδοση το νέο Touran διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό, όπως:

  • Ζάντες Αλουμινίου 16’’
  • Μαύρες ράγες οροφής
  • Δερμάτινο Τιμόνι
  • Υποβραχιόνιο εμπρός
  • Multi Collision Brake
  • Pre Crash
  • XDS
  • 7 αερόσακκοι
  • Isofix σε όλες τις θέσεις 2ης & 3ης σειράς καθισμάτων
  • Ενδείξεις χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις
  • Climatic
  • Σύστημα Easy Fold 7-θέσεων
  • Composition Color Infotainment (5’’ έγχρωμη Touch screen)
  • 8 ηχεία / SD card / Aux In / CD Player / Ενδείξεις Υπ. Ταξιδίου
  • Υπολογιστής Ταξιδίου Plus
  • Ενδείξεις στην Ελληνική γλώσσα

TouranAdvance

Επιπλέον της έκδοσης Active, ο βασικός εξοπλισμός του Touran Advance περιλαμβάνει:

  • Χρωμιομένες ράγες οροφής
  • Σκούρα (+35%) θερμομονωτικά κρύσταλλα ασφαλείας στις πίσω πόρτες
  • Καθίσματα Comfort με συρτάρια αποθήκευσης
  • Τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων
  • Υποβραχιόνια εμπρός/πίσω
  • Εσωτερικός φωτισμός Ambient
  • Front Assist με City Emergency Braking
  • Fatigue detection
  • Cruise Control
  • Pure Air Climatronic 3-ζωνών
  • Composition Media Infotainment (6,5’’ έγχρωμη Touch screen)
  • SD card / USB / Aux In / CD Player / Proximity Sensors / Bluetooth
  • Media Box πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού
  • App Connect (MirrorLink/Android Auto/Apple Car Play)
  • Coming-Leaving Home με αισθητήρα βροχής και φώτων
  • Aυτόματος αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης
[/accordion]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!