NEA

O Wankel είναι εδώ!

Mazda RX-9 rendering (4)

Έτσι τουλάχιστον φέρονται να δήλωσαν οι ιθύνοντες της Mazda στο παρασκήνιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar…

Πραγματικά έχουμε χάσει τον λογαριασμό με το πόσες φορές η Mazda «σκοτώνει» τον Wankel και πόσες άλλες τον «επαναφέρει». Ωστόσο, αυτή την φορά οι δηλώσεις δεν έρχονται από κάποια πηγή εκ των έσω, αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο της Mazda, τον Masamichi Kogai, ο οποίος λέει πως η ομάδα των μηχανικών του είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη του επόμενου περιστροφικού κινητήρα.

Αν όλα πάνε καλά, τότε το πιθανότερο είναι να δούμε το νέο RX-8 το 2017 (στην οθόνη σας βλέπετε μερικά rendering από τον Ale Hodge), με την επέτειο των 50 ετών από το Cosmo Sport. Αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με περιστροφικό κινητήρα (με δύο ρότορες) και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1967.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!