ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο πωλήθηκε ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

WOODS-ELECTRIC-BROUGHAM-1905-1

Αυτό που βλέπετε είναι ένα πρωτόλειο ηλεκτροκίνητο που κατασκευάστηκε πριν από 110 χρόνια και πριν από λίγες μέρες πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 94.548 δολαρίων!

WOODS-ELECTRIC-BROUGHAM-1905-2Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βλέπετε έχει το μακρύ όνομα «Woods Electric Style 214A Queen Victoria Brougham», είναι μοντέλο του 1905 και έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Woods Electric, η οποία είχε έδρα στο Σικάγο και κατασκεύαζε για περισσότερα από 15 χρόνια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο είναι το μόνο Brougham που διασώζεται, έχει όπως βλέπετε αναπαλαιωθεί πλήρως, τόσο εκτός όσο και εντός όπου έχει θέσεις για δύο, ενώ πλέον διαθέτει σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα χωρίς πρόβλημα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ανακαλύψει πρόσφατα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάθε άλλο, καθώς ήταν δημοφιλή ακόμα και στα πρώτα βήματά της, εκεί γύρω στο 1900, καθώς και η κατασκευή τους είναι πιο απλή. Διαβάστε για το επίσης απίθανο Electrobat, καθώς και για ένα του 1916 με αυτονομία Nissan Leaf!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!