ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Γαλλίας, πανηγύρισε ο Latvala

meeke-corsica15-a640

Την τρίτη φετινή του νίκη αλλά μόλις δεύτερη σε ασφάλτινο ράλι, κατέκτησε στο Γύρο Κορσικής ο Jari-Matti Latvala! Ο Φινλανδός κυριάρχησε πλήρως στο τελευταίο σκέλος και ολοκλήρωσε την ένατη ειδική διαδρομή με διαφορά 43 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο αντίπαλο!

Rally France 2015Αυτός ήταν τελικά ο Elfyn Evans με Ford Fiesta RS WRC. Ο οδηγός της M-Sport κατάφερε να αντέξει στην επίθεση ενός άλλου οδηγού της Volkswagen Motorsport, του Andreas Mikkelsen, με τη δεύτερη θέση να είναι η καλύτερη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Μάχη είχαμε και για την τέταρτη θέση, ανάμεσα στον Kris Meeke και τον Kevin Abbring. Τελικά ο εργοστασιακός οδηγός της Citroen δεν κόπιασε όσο φοβόταν, καθώς ο ομόλογός του στη Hyundai βγήκε εκτός δρόμου στην ΕΔ8. Παρόμοια μάχη είχαμε και για τις πιο πίσω θέσεις, με το i20 WRC του Hayden Paddon να ολοκληρώνει το Ράλι Γαλλίας με προβάδισμα 6.2sec έναντι του DS3 του Mads Ostberg.

Στην έβδομη θέση ήταν ένα ακόμα Hyundai, του Dani Sordo που ανέκαμψε από τα προβλήματα της πρώτης ημέρας και στο νήμα βρέθηκε μπροστά από τον Bryan Bouffier με το πρώτο από τα τρία Fiesta που έκλεισαν τη δεκάδα. Εκεί δεν ήταν το Polo R WRC του (και φέτος) παγκόσμιου πρωταθλητή, Sebastien Ogier, που μετά τις ατυχίες της Παρασκευής, το Σάββατο επέστρεψε χάρης το Rally2 κι από την 55 θέση, ανέβηκε στη 15, έχοντας ως παρηγοριά τη νίκη στην power stage. Αναλυτικά η κατάταξη, εδώ η βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος γύρος το ράλι Καταλονίας (22-25 Οκτωβρίου).

Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 2h39m46.7s
2 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 43.1s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 46.3s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m33.4s
5 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 1m53.6s
6 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m59.8s
7 Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2m10.4s
8 Bryan Bouffier M-Sport World Rally Team Ford 2m12.8s
9 Stephane Sarrazin First Motorsport Ford 2m39.3s
10 Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 3m43.0s

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!