ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Τζιχαντιστές ορκίζονται στον Αλλάχ και… στην Toyota!

ISIS-TOYOTA-TRUCKS-1

Αν δείτε τις εικόνες που βλέπουμε από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και τους μαχητές του θα παρατηρήσετε πως μετακινούνται σχεδόν αποκλειστικά με μοντέλα της Toyota!

ISIS-TOYOTA-TRUCKS-2Συγκεκριμένα, τα Hilux και τα Land Cruiser έχουν την τιμητική τους και δεν πρόκειται για κάποια ταλαιπωρημένα οχήματα -με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στα κοντέρ τους- αλλά για ολοκαίνουργια αυτοκίνητα. Το τελευταίο οδήγησε τις αμερικάνικες αρχές να ξεκινήσουν έρευνες για το πώς τόσα πολλά καινούργια τετρακίνητα Toyota κατέληξαν στα χέρια του ISIS και ποιοι ήταν οι προμηθευτές τους. Από την πλευρά της η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε πως δεν μπορεί να ελέγξεις την πορεία ενός αυτοκινήτου μετά την αγορά του.

ISIS-TOYOTA-TRUCKS-4Όσο για την προτίμηση στα Toyota ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί στην αξιοπιστία και την αντοχή στη σκληρή χρήση τόσο του Hilux -θυμόσαστε πριν από μερικά χρόνια τη σειρά επεισοδίων του TopGear που προσπαθούσαν να το καταστρέψουν;- όσο και του Land Cruiser. Και τα δύο πάντως ήταν τα αγαπημένα ανταρτικών ομάδων και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές του κόσμου. Η συγκεκριμένη καριέρα τους χτίστηκε αρχικά στο Τσαντ, ενώ εξίσου μαζικές ήταν οι εμφανίσεις τους στη Λιβύη την περίοδο της πτώσης του Καντάφι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button