ΑΓΩΝΕΣ

GP Ρωσίας: Τσάρος ο Hamilton, πρωταθλήτρια η Mercedes!

hamilton-monza15-win1200

Ήταν η 42η νίκη για το Βρετανό, που πλέον έχει προβάδισμα 66 πόντων – Τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών για τη σεζόν του 2015, εξασφάλισε από τον 15 αγώνα της σεζόν η Mercedes… αρκετά μετά το πέσιμο της καρό σημαίας!

hamilton-wins-russian-gp-2015Δεύτερος πέρασε ο Sebastian Vettel που τερματίζοντας δεύτερος για λογαριασμό της Ferrari, «προσπέρασε» τον Nico Rosberg που τέθηκε εκτός μάχης από νωρίς λόγω προβλήματος με το πεντάλ του γκαζιού. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sergio Perez που παρότι είδε στο τέλος του αγώνα τους Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen να τον προσπερνούν, επωφελήθηκε της μεταξύ τους σύγκρουσης στον τελευταίο γύρο και ανέβηκε στο βάθρο με το μονοθέσιο της Force India.

15-Russian-Race2-1k-EN copyΑπό την άλλη, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή 30 δευτερολέπτων τον Kimi Raikkonen, ως υπαίτιο για τη σύγκρουση με τον Valtteri Bottas στον τελευταίο γύρο του ρωσικού Grand Prix. Έτσι ο Φινλανδός έπεσε από την πέμπτη θέση, στην όγδοη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαθμολογική συγκομιδή της Ferrari κατά 6 βαθμούς και έτσι η Mercedes να υπερασπιστεί επιτυχώς και μάλιστα αρκετά νωρίς τον τίτλο της! Οι αγωνοδίκες επέβαλλαν και ποινή 5 δευτερολέπτων στον Fernando Alonso, διότι έκοβε επανειλημμένα δρόμο στη στροφή 16, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να χάσει τον βαθμό της δέκατης θέσης που πήγε στον Max Verstappen της Scuderia Toro Rosso.

15-Russian-Race1-1k-ENΟ αγώνας της Ρωσίας ήταν επεισοδιακός και είχε δύο εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας. Η μία στον πρώτο γύρο μετά τη σύγκρουση των Nico Hulkenberg και Marcus Ericsson και η δεύτερη όταν ο Romain Grosjean έχασε τον έλεγχο της Lotus E23 στη στροφή 3. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο συμβάντα ο Hamilton είχε απαλλαχθεί από το εμπόδιο του Rosberg που μετά την pole position, είχε κάνει καλή εκκίνηση και είχε διατηρήσει την πρωτιά μέχρι το τεχνικό πρόβλημα που τον έβγαλε εκτός μάχης. Παρά τους μηδενισμούς των διαφορών, ο Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει τον αγώνα, έχοντας υγιές προβάδισμα. Αρχικά από τον Bottas και στη συνέχεια από τον Vettel που κατάφερε να περάσει μέσω στρατηγικής, καθυστερώντας λίγο το δικό του pit stop.

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο φετινό τίτλο έκανε ο Lewis Hamilton, επικρατώντας των ανταγωνιστών του στο ρωσικό Grand Prix. Έτσι στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Felipe Massa ενώ στην πέμπτη πλασαρίστηκε ο Kimi παρότι έκανε τον μισό τελευταίο γύρο με το μονοθέσιο του τραυματισμένο, να κινείται με αργό ρυθμό. Ακολούθησε ο τοπικός ήρωας, ο Kvyat, ο Felipe Nasr με τη Sauber, o Pastor Maldonado με τη Lotus και οι δύο McLaren-Honda. Εδώ μπορείτε να δείτε την κατάταξη στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στις ΗΠΑ (25/10), αναλυτικά η κατάταξη στην Ρωσία:

Θέση Οδηγός Μονοθέσιο
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Sebastian Vettel Ferrari
3 Sergio Perez Force India/Mercedes
4 Felipe Massa Williams/Mercedes
5 Kimi Raikkonen Ferrari
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault
7 Felipe Nasr Sauber/Ferrari
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes
9 Jenson Button McLaren/Honda
10 Fernando Alonso McLaren/Honda
11 Max Verstappen Toro Rosso/Renault
12 Valtteri Bottas Williams/Mercedes
13 Roberto Merhi Marussia/Ferrari
14 Will Stevens Marussia/Ferrari
15 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault
Romain Grosjean Lotus/Mercedes
Nico Rosberg Mercedes
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes
Marcus Ericsson Sauber/Ferrari

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!